Uzbudljivo

SPEKTAKL U NOVOM SADU, INĐIJA ISPALA OD DRUGOLIGAŠA: Dva meča odlučili penali!

Autor Dušan Ninković

Voždovac i Rad tek nakon udaraca sa 11 metara bolji od rivala.

Izvor: MN Press

Jedna utakmica u Kupu Srbije odigrana je juče, a Napredak je slavio protiv Žarkova na svom terenu. Novih 13 mečeva bilo je na programu danas popodne.

Dok pratimo utakmicu Partizana i Bačke, osvrnućemo se na utakmice koje su već završene, a bilo je nekih veoma interesantnih rezultata u kupu.

Novi superligaš Metalac je sjajnu formu sa početka ove sezone demontrirao u Šapcu, gde je savladao iskusniju Mačvu, jedan od najslabijih timova Superlige. Šapčani će imati vremena da se fokusiraju na borbu za opstanak jer je za njih učešće u masovnijem takmičenju gotovo.

To je bio meč koji je prvi počeo u današnjem programu, a svi ostali susreti su odigrani od 14:30. Poslednji su završeni mečevi na Voždovcu i Banjici, jer su domaći timovi tek na penale izbacili drugoligaše, Grafičar i Kolubaru.

Najefikasnije je bilo u Novom Sadu, gde je Kabel dočekao Radnik iz Surdulice i pored prednosti od tri gola u jednom trenutku - nije uspeo da pboedi! Bilo je 3:0, otišlo se na odmor sa 3:1, a onda su Surduličani sa tri pogotka ''okrenuli'' rezultat na svoju vodenicu. Dovoljno za prolaz, mada verovatno nisu planirali da bude ovoliko teško.

Najveće iznenađenje ove runde je IMT, koji je na stadionu pored novobeogradske Hale sportova eliminisao Inđiju. Sremci su se previše opustili, verovatno misleći na superligaške izazove koje imaju.

REZULTATI KUPA SRBIJE:

Mačva - Metalac 1:2
Voždovac - Grafičar 2:2 *penalima 4:2
IMT - Inđija 2:1
Jedinstvo Rumenka - Vojvodina 0:2
Kabel - Radnik 3:4
Mladost - Dinamo Vranje 3:0
Novi Pazar - Čukarički 1:3
Rad - Kolubara 0:0 *penalima 5:3
Radnički Pirot - Proleter 0:2
Smederevo - Radnički Niš 1:2
Sušica - Spartak Subotica 0:2
Trajal - TSC 0:2
Partizan - Bačka 1:0 - u toku!
Javor - Radnički 1923 - 18:00
Crvena zvezda - Zlatibor - odloženo

utorak

Napredak - Žarkovo 2:1

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.