Raspad...

DERBI KOJI TRAJE ŠEST MINUTA: Šalke ni ne liči na ozbiljan fudbalski tim!

Autori Dušan Ninković Dragan Šutvić

"Milioneri" su zadržali bodovni korak za Bajernom.

"Derbi je uvek derbi bez obzira na stanje na tabeli", reći će mnogi kad se sudare dva žestoka rivala na bilo kom kraju sveta, u bilo kom sportu.

Međutim, ovog puta, s obzirom na formu večerašnjeg gosta, ekipa Borusije iz Dortmunda je ZAISTA bila apsolutni favorit protiv Šalkea – i to je dokazala u drugom poluvremenu.

BORUSIJA D. – ŠALKE 3:0 (2:0)

/Akandži 56, Holand 61, Humels 78/

Borusija je pobedom u ''derbiju svih derbija'' zadržala bodovni korak za Bajernom, koji je danas po ko zna koji put u posljednjih godinu dana demonstirao silu nad rivalom, "bacivši petardu" ka Ajntrahtu.

Šalke je "nastavio po starom", upisavši šesti prvenstveni poraz na poslednjih sedam mečeva, a šta je to pobjeda u Bundesligi, ekipa iz Gelzenkirhena ne zna od 17. januara!?

Gotovo neočekivano, defanziva Šalkea je izdržala sve do 56. minuta kada Akandži pogodio za prednost Borusije. Samo pet ili šest minuta kasnije, holand je rešio pitanje pobednika na ovom meču.

Posao je završen u 78. minutu, kada je loptu udarcem glavom u mrežu "zakucao" Mats Humels posle jednog kornera.

Ekipa Borusije je tako nastavila borbu za sam vrh tabele dok je Šalke na njenom suprotnom kraju. Slavni tim iz Gelzenkirhena je osvojio samo bod.

Pogledajte rezultate i tabelu Bundeslige!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.