bomba!

TRANSFER KOJI JE OSTAVIO HRVATSKU U ČUDU: Menjao klubove u Bundesligi, pa na vrhuncu stigao u Lokomotivu!

Autor Dušan Ninković

Mnogi ih smatraju za Dinamovu filijalu, a ako njega razigraju...

Bivši fudbaler Šalkea, Bajer Leverkuzena, RB Lajpciga i Hamburga, igrač koji je sa četiri nemačka tima igrao Bundesligu, stigao je u Hrvatsku. I to ne u Dinamo, Hajduk, Rijeku, Osijek...

Kirjakos Papadopulos je pojačao Lokomotivu. Ekipu koju mnogi i dalje smatraju filijamom Dinama.

Svojevremeno projekat Olimpijakosove omladinske škole veoma brzo se preselio u Nemačku, gde je proveo poslednjih deset gdoina kariejre. Igrao je gotovo redovno u svim ekipama, a u Lokomotivu stiže iz Hamburga, koji se već drugu sezonu takmiči u Cvajti, drugom rangu nemačkog fudbala.

Papadopulos, koji je 29 puta bio reprezentativac Grčke, će u Zagrebu pokušati da oživi karijeru. On je u leto 2018. godine zadobio tešku povredu kolena zbog koje je u prethodne dve godine veoma malo igrao, a Lokomotiva je odlučila da se ''kocka''.

''Prvi put sam u Zagrebu, još nisam stigao da upoznam grad. Znam za mnogobrojne hrvatske fudbalere, oni su cenjeni i poštovani u svetu, a ponikli su ovde. Znam za hrvatsku ligu i mnoge hrvatske timove'', rekao je Kirjos za klupski sajt.

Lokomotiva se pohvalila novim fudbalerom, za kog ističu da je odigrao 140 mečeva u Bundesligi, kao i 20 utakmica Lige šampiona i 17 mečeva u Ligi Evrope. Sa takvim iskustvom, sigurno će značiti zagrebačkom timu koji je ove sezone učestvovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.