Nemilosrdni Nemci

ODLIČNA VEST ZA ZVEZDU: Proleće u Evropi u rukama crveno-belih, potrebno je samo nokautirati ošamućene Belgijance!

Autor Nikola Lalović

Ubedljiva pobeda nemačkog tima, druga u Ligi Evrope.

Dok su fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo savladali Slovan iz Libereca na svom terenu, Hofenhajm se učvrstio na prvom mestu grupe u Ligi Evrope. 

Tim iz Nemačke savladao je Gent na gostovanju 4:1 i tako se "osamio" na prvom mestu grupe L sa šest bodova, dok Slovan i Zvezda imaju po tri boda. Gent je bez bodova i dolazi na gostovanje (naredni četvrtak) u Beograd sa imperativom pobede, jer bi ih svaki drugi rezutlat verovatno eliminisao iz igre za prolazak dalje. 

Gent je na ovom meču propustio svoju šansu da uhvati priključak sa ostalim timovima iz grupe L, pošto je Jaremčuk na startu meča uspeo da promaši penal. 

Nemci to nisu oprostili pa je tako Belfodil iz penala doneo prednost Hofenhajmu u 36. minutu. Grilič je duplirao vođstvo u 52. mintuu, a onda smo videli prelep gol Mijata Gaćinovića

U jednoj akciji reprezentativac Srbije natrčao je na loptu na nekh 20 metara od gola i poslao je neodbranjiv udarac u gornji desni ugao gola Genta za 3:0. 

Uspeo je Gent da postigne gol u finišu meča preko Klajndesta, ali Dabur je postavio konačnih 4:1 u 94. minutu,. 

Ovo znači da bi Crvena zvezda u mečevima sa Gentom mogla da reši svoje pitanje i da se plasira u nokaut fazu takmičenja. Gledajući meč Zvezde sa Liberecom i dva duela Genta do sada u LE, deluje da crveno-beli imaju mnogo šanse za prolazak dalje. 

Duel srpskog i belgijskog predstavnika igra se 5. novembra na "Rajku Mitiću".

Budite informisani bolje od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.