DOSTA POSLA

SRBIN U CENTRU PAŽNJE, SVIRAO 3 PENALA ZA GOSTE: Nije trebalo ni da sudi, pa nervirao bivšeg selektora "orlova"

Autor Nebojša Marković

Jedan od tri penala realizovao je mladi srpski napadač.

Izvor: MN Press

Iznenada su dobili priliku i sada se na njih žale. Srpska sudijska četvorka predvođena Srđanom Jovanovićem dobila je priliku da sudi meč Lige Evrope iako nisu bili planirani za to i na kraju su oni ostali u centru pažnje.

Jovanović je na meču Fejnord - Volfsberger dosudio čak tri penala za gostujući tim!

Meč 2. kola grupne faze Lige Evrope završen je 4:1 za gostujuću ekipu iz Austrije, a tim koji predvodi bivši selektor Srbije Dik Advokat tri puta se susretao sa najstrožom kaznom.

Jovanović, koji nije trebalo ni da sudi na ovoj utakmici već je sa svojim pomoćnicima uskočio da pomogne kao zamena za sudije iz Švedske zaražene korona virusom, tako je dospeo u centar pažnje.

On je već posle 13 miunta igre dva puta pokazao na penal. Mihael Lindl je oba puta bio precizan za ranih 0:2 za Austrijance, a treći penal na meču je u 66. minutu realizovao Dejan Joveljić, bivši napadač Crvene zvezde.

U Fejnordu, očekivano, nisu bili zadovoljni suđenjem.

"Mislim da su možda i dva penala prestrogo dosuđena. Pogotovo tu mislim na treći. Kod prva dva smo dali povoda sudiji da ih svira. Nema VAR-a u Ligi Evrope, pa odluke ne mogu da se promene. Ali, nismo poraženi zbog sudije, mada je imao veliki uticaj na utakmicu", rekao je Stiven Berghujs, nadadač Fejnorda.