Fudbal

NEMAMO KATAIJA I SUMU, ALI SMO ISPRED PARTIZANA: "Drugi će juriti rekorde Nenada Lalatovića!"

Autor Mladen Šolak

Trener Vojvodine u svom stilu komentarisao pobedu

Izvor: Youtube/Superliga Srbija

Nenad Lalatović ispisao je u petak istoriju FK Vojvodina kao trener sa najviše pobeda u klupskoj istoriji, a posle meča protiv OFK Bačke (3:1) je pohvalio svoju ekipu.

Takođe, setio se i svojih izabranika iz prvog mandata na klupi novosadske "Stare dame" (2015/16).

"Hvala ljudima iz kluba i posebno Cviji, najboljem analitičaru u Srbiji. Drago mi je što su zadovoljni sa mnom, ali ove rezultate nisam napravio sam, već zajedno sa dve generacije fudbalera. Prva generacija je takođe igrala sjajno i moram da pohvalim i njih, a sa drugom sam osvojio trofej i postao trofejni trener. Oborio sam rekorde koje sAm jurio, a jednog dana kada odem iz Vojvodine drugi će juriti rekorde Nenada Lalatovića. To me čini jako srećnim i ponosnim".

Lalatović je rekao da često bio osporavan i da je uprkos tome dokazao svoj kvalitet.

Komentarišući trenutnu poziciju svog tima na tabeli (drugo mesto, sa tri boda manje od Zvezde i šest više od Partizana), Lalatović je rekao...

"U našoj Srbiji ima jako kvalitetnih igrača. Mi ne možemo da dovedemo igrače kao što su Falćineli i Katai u Zvezdi ili Suma i Asano u Partizanu, koji imaju velike plate. Ti igrači su doprineli kvalitetu njihovih timova i voleo bih da svi imamo takve budžete, pa da svi možemo tako da se pojačavamo, jer tada bi fudbal u Srbiji bio još kvalitetniji. Međutim, drago mi je što je Vojvodina, sa mnogo manjim budžetom, danas druga na tabeli. Ima u Srbiji kvaliteta, samo te igrače treba pratiti i napraviti dobru skauting službu", kaže Lalatović.

Međutim, on ističe da nema ništa protiv dovođenja kvalitetnih inostranih fudbalera.

"Crvena zvezda je pokazala da je pogodila sa pojačanjima, samim tim što je ušla u grupnu fazu Lige Evrope. Ovom prilikom joj čestitam na pobedi 5:1 protiv jako teškog protivnika. Žao mi je što Partizan nije ušao u Ligu Evrope, baš kao i mi, iako smatram da smo zaslužili prolaz protiv Standarda. Da smo imali samo malo više sreće, možda smo mogli doći i do grupne faze. Međutim, svakako sam ponosan na momke koje smo ljudi iz kluba i ja doveli iz Srbije, jer su se i oni pokazali kao prava pojačanja za Vojvodinu", ističe Lalatović.