povratak u "normalu"

ATALANTA OPET POBEĐUJE, VULIĆ DŽABE ASISTIRAO: Boginja naučila od Juventusa i sprečila iznenađenje

Autor Pavle Knežević

Vulić dobar, ali Krotone opet izgubio kod kuće

Krotone je znao ove sezone da zagorča život jednom favoritu za visok plasman, pošto je pre dve nedelje odigrao 1:1 sa stalnim šampionom Juventusom, a sada se slično nadao i protiv Atalante.

Miloš Vulić je bio dobar, zabeležio je asistenciju, ali uzalud, "Boginja" je odnela sva tri boda.

KROTONE – ATALANTA 1:2 (1:2)

/Simi 40 – Muriel 26, 38/

Remi Juventusa i činjenica da je Atalanta poražena na poslednja dva ligaška meča (što se poslednji put desilo u februaru 2019. godine), pozivali su na maksimalnu mobilnost u Gasperinijevom timu.

"Nerazuri" su, ipak, opravdali ulogu favorita i vratili se na pobednički put u prvenstvu pred derbi sa Interom, dok je Krotone ostao "zakucan" za dno tabele, sa jednim od mogućih 18 bodova.

Do danas, dva rivala odigrala su jednak broj međusobih mečeva kako u elitnom, tako i u drugoligaškom takmičenju, a sva tri pogotka postignuta su u prvom poluvremenu.

Ili, da budemo precizniji, u intervalu od 26. do 40. minuta.

Prethodile su im stopostotne prilike u prvih desetak minuta, kako na jednoj, tako i na drugoj strani.

Za goste dve sjajne šanse u gol nije pretvorio Luis Murijel, kasnije strijelac dva gola, a između te dve situacije pred golom Atalante nije se najbolje snašao Arkadiuš Reca, Poljak na pozajmici upravo iz redova današnjeg gosta.

U čemu Kolumbijac nije uspio u ranoj fazi meča, jeste u 26. i 38. minutu, kada je postigao dva prilično lagana gola, a od tog trenutka, pa do kraja meča, Krotone je uputio samo jedan udarac u okvir gola, pa je peti ovosezonski poraz bio neminovan.

Ipak, i taj jedan udarac bio je dovoljan da se ublaži poraz.

Veliki posao u građenju akcije imao je već pomenuti Vulić, a mrežu je nakon asistencije ex-fudbalera Crvene zvezde zatresao Simi.

Do kraja susreta domaćin je ostao i bez prvog trenera, Đovanija Strope, kojem su u 66. i 72. minutu, zbog protesta nakon sudijskih odluka, pokazana dva žuta kartona.

SERIJA A – 6. kolo

Krotone – Atalanta 1:2 (1:2)
/Simi 40 – Muriel 26, 38/

Inter – Parma (18.00)

Bolonja – Kaljari (20.45)

Nedelja:

Udineze – Milan (12.30)

Specija – Juvenus

Torino – Lacio (15.00)

Roma – Fiorentina

Napoli – Sasuolo (18.00)

Sampdorija – Đenova (20.45)

Ponedeljak:

Verona – Benevento (20.45)

TABELA: Milan 13, Atalanta (+1) 12, Napoli 11*, Sasuolo 11, Inter 10, Juventus 9, Sampdorija 9, Verona 8, Roma 8, Fiorentina 7, Kaljari 7, Lacio 7, Benevento 6, Specija 5, Đenova (-1) 4, Parma 4, Bolonja 3, Udineze 3, Torino (-1) 1, Krotone (+1) 1.

*Napomena: Napoliju oduzet bod odlukom Fudbalskog saveza Italije.

(Mondo.ba)

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.