Čudesna priča

ALKOHOL I KOCKA MU UNIŠTILI KARIJERU, STIŽE NA "MARAKANU"? Promenio je pasoš i spreman je!

Autor Dušan Ninković

Trebalo je da bude velika zvezda engleskog fudbala, a nakon što mu se promenio život, mogla bi i reprezentacija.

Izvor: Youtube/ Drewe Broughton: The Fear Coach/printscreen

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković je odredio spisak za meč protiv Škotske, a gosti bi u Beograd mogli da dođu silno pojačani. Za to je potrebno da Stiven Kolker (28), bivši igrač Totenhema i Liverpula, promeni reprezentaciju pre puta u Beograd.

Čovek čija se karijera sporo razvijala zbog alkohola i kockanja spreman je da obuče reprezentativni dres Škotske, nakon što je u Turskoj, daleko od Premijer lige pronašao sebe. A nekada su Englezi verovali da će biti standardan reprezentativac.

Da se nisu umešali alkohol i klađenje, verovatno Stiven Kolker nikada ne bi imao ambicije da menja pasoš i zaigra za drugu reprezentaciju čak sedam godina nakon debija. Ovako nekadašnja nada Totenhema mora da proba opet.

Sećate se meča Engleske i Švedske, kada je Zlatan Ibrahimović maestralnim makazicama savladao Džoa Harta? Na tom meču je Kolker jedini put igrao.

Stiven Džerard je centrirao, Stiven Kolkerpogodio glavom na svom reprezentativnom debiju, a selektor Roj Hodžson verovatno bio ponosan na poziv koji je uručio. Ipak, za Kolkera je sve otišlo drugim putem.

''Najviše mi je žao što nikada nisam dao 100 posto svojih mogućnosti. Uvek sam izlazio na teren sa 50-60%, a sada kad pogledam, to je vrlo frustrirajuće'', ističe snažni štoper.

Patio je godinama, a o svemu što se dešavalo još uvek nije spreman u potpunosti da priča.

''Nemoguće je da vam opišem sve probleme koje sam sebi stvorio'', rekao je Kolker za engleske medije.

Izvor: Youtube/Tottenham Hotspur/printscreen

Stiven je počeo da pije, a uporedo je shvatio i da voli da potroši ''neki dinar'' na klađenje. Da bi sve to prekinuo, morao je u potpunosti da promeni život. U sklopu toga i da ode iz Engleske.

''Pobegao sam da bih živeo onako kako sam uvek želeo. Osećam da sam sada u mnogo boljoj poziciji i da mogu više da pružim. Drago mi je što sam u Turskoj dobio novu šansu. Neki igrači nikada ne budu u takvoj prilici'', rekao je Kolker koji ima tek 28 godina i za pravu karijeru još nije kasno.

S obzirom na to da je navedeni meč Engleske i Švedske bio prijateljski, Kolker bi mogao da promeni nacionalni tim. Škoti su već zainteresovani i gotovo godinu dana traju pregovori sa defanzivcem.

To bi značilo i da je Stiven Kolker, momak burne prošlosti i problematične karijere, poslednja prepreka Srbije na putu ka Evropskom prvenstvu. Naravno, tek ukoliko Škoti odluče da im je potreban za novembarski prozor i UEFA dozvoli da on nastupi na tom meču.

Kolker je kao igrač Totenhema bio na pozajmicama u Jeovilu, Bristol sitiju i Svonsiju, zatim je prešao u Kardif, a kasnije u Kvins Par Rendžers. Odatle je pozajmljivan u Sautempton i Liverpul, pre nego što je preko Dandija stigao do Alanjaspora.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.