ŽESTOKO

PONIŽAVANJE TRENERA BARSELONE: "Ja ga ne bih doveo da bude ekonom u Betisu"

Autor Milutin Vujičić

Nikada se nisu slagali...

Izvor: MN Press - arhiva

Ronald Kuman je legenda Barselone, doneo joj je golom protiv Sampdorije prvi pehar Lige šampiona, ali njegova trenerska karijera nije ni blizu tako impresivna...

Vodio je do sada, između ostalih, Ajaks, Benfiku, PSV, Valensiju, Sautempton, Everton i reprezentaciju Holandije, a mnogi su bili pesimisti kada je ovog leta seo na "užarenu" klupu Barselone. Mnogi misle da nema dovoljno znanja da vodi tako veliki klub, a rezultati za sada nisu sjajni.

Izgubio je "El Klasiko" na "Nou Kampu" (1:3) i već zaostaje osam bodova za Real Madridom. Njegova ekipa ima tek osam bodova iz šest kola, a nije "izvukao" ni sve iz Mesija.

Zbog toga je meta kritika u Španiji, a niko nije bio tako oštar kao Hoakin.

Legendarni španski fudbaler i kapiten Real Betisa ne pamti Kumana po dobrom, pošto su zajedno sarađivali u Valensiji...

"To nije jedno od boljih iskustava u mom životu... Moraš kroz takve momente da prođeš u karijeri. Ne bih da pričam o tome jer me još boli, bilo mi je teško tada", rekao je Hoakin pred duel protiv bivšeg trenera idućeg vikenda.

Da li bi doveo Kumana da bude trener Betisa?

"Ne bih ga doveo da bude ekonom u Betisu", žestoko je odgovorio Hoakin i dodao: "Okrenuo sam drugu stranicu u životu, rekli smo šta smo imali. Nije dugo potrajalo i nismo uspeli, bila je to teška godina za Vaelsniju".

"Siguran sam da me neće pozdraviti idućeg vikenda, a neću ni ja njega".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.