Šok

HRVATI KRADU BISERA HOLANDIJI: Otac mu je fudbalska legenda, a Johan Krojf blizak rođak!

Autor Dušan Ninković

Ako se poklope kockice, mladi fudbaler slavnog prezimena će umesto dresa Holandije obući reprezentativnu uniformu Hrvatske.

Izvor: Youtube/AZ Alkmaar/printscreen

Kada su u vašem proodičnom stablu Johan Krojf i Rud Gulit, od vas se očekuje da budete među najboljim fudbalerima na svetu. Baš takav zadatak je pred mladim defanzivcem Maksimom Gulitom, fudbalerom AZ Alkmara.

A dok se on polako probija u seniorski fudbal, Hrvati smišljaju kako da ga ubede da u budućnosti zaigra za njih! Pravila kažu da može, jer Maksim jednim delom vuče poreklo iz Šibenika!

I dok samo njegovo prezime asocira da je u srodstvu sa legendarnim Rudom Gulitom, nekadašnjim fudbalerom Fejnorda, PSV-a, Milana, Sampdorije i Čelsija, porodično stablo krije još neke neverovatne detalje.

Naime, mladi Maksim je po majci veoma blizak Johanu Krojfu. Legendarni fudbaler Ajaksa i čovek koji je menjao Barselonin identitet je stric Maksimove majke.

Dakle, idemo ovako. Johan Krojf je imao brata Henija, čija je ćerka bila udata za Ruda Gulita i iz tog braka se rodio Maksim. Gde je tu Hrvatska? Ključ je baka. Supruga Henija Krojfa je Jadranka Lokas iz Šibenika, a zbog njenog hrvatskog porekla bi Maksim mogao da obuče ''kockasti'' dres u budućnosti.

Maksim Gulit je mlad fudbaler (rođen 2001) i tek treba da se dokaže u seniorskom fudbalu. Za sada ima nekoliko nastupa za reprezentaciju Holandije do 19 godina, a svoj put u prvom timu AZ Alkmara je tek započeo.

Da stvari budu interesantnije, Maksim je debitovao na utakmici protiv Rijeke, u grupnoj fazi Lige Evrope ove sezone.

Hrvatski savez će svakako pratiti njegove igre.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.