Fudbal

"VULETIĆ POVREDIO INTERESE I UGLED PRAVNOG FAKULTETA": Univerzitet osudio potpredsednika FK Partizan zbog fotografije

Autor Mladen Šolak

Rektorski kolegijum objavio je zvanično saopštenje

Izvor: MN Press

Univerzitet u Beogradu oglasio se povodom objava potpredsednika Partizana Vladimira Vuletića na društvenim mrežama.

On je nakon "večitog derbija" na društvenim mrežama "okačio" montiranu fotografiju na kojoj je na lice sina golmana Crvene zvezde Milana Borjana i njegove supruge Snežane Filipović montiran lik selektora Srbije Ljubiše Tumbakovića, a rektorski kolegijum je to osudio.

Saopštenje Beogradskog univerziteta prenosimo u celosti:

"Univerzitetu u Beogradu obratio se zakonski zastupnik gospodina Milana Borjana i gospođe Snežane Borjan, zahtevajući reakciju Univerziteta povodom izvesnih postupanja dr Vladimira Vuletića, vanrednog profesora Pravnog fakulteta. Prema materijalima dostavljenim Univerzitetu, prof. Vuletić je na društvenim mrežama postavljao neprimeren sadržaj, koji je privukao značajnu pažnju javnosti, a za koji postoje indicije da je njime izvršena povreda ugleda i časti porodice Borjan".

"Rektorski kolegijum smatra da je prof. Vuletić navedenim postupanjem povredio interese i ugled Pravnog fakulteta i Univerziteta u Beogradu. Očekuje se odgovorno i savesno ponašanje prof. Vuletića, u skladu sa zakonom i univerzitetskim i fakultetskim propisima kojima je uređen akademski integritet".

"Univerzitet se u celosti ograđuje od ovog primera štetnog postupanja jednog člana akademske zajednice Univerziteta i najoštrije ga osuđuje. Univerzitet od svojih nastavnika, saradnika, istraživača, studenata i nenastavnog osoblja očekuje da štite dostojanstvo i integritet Univerziteta i njegovih članica (fakulteta i instituta), kako u redovnim aktivnostima u vezi sa nastavom i istraživanjem, tako i u njihovim vanuniverzitetskim poslovima i aktivnostima".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.