KALKULACIJE!

ŠTA ZVEZDI TREBA DA PROLAZ: Sve bi moglo da se reši već u Belgiji!

Autor Milutin Vujičić

Najvažnije za Zvezdu je da sve drži u svojim rukama.

Crvena zvezda je ostvarila veliku pobedu protiv Genta (2:1) i sasvim se približila cilju koji je zacrtala posle žreba - plasmanu u nokaut fazu Lige Evrope!

Na polovini grupne faze Zvezda ima dve pobede i poraz, što je odličan učinak, a išli su joj i drugi rezultati u grupi na ruku. Crveno-beli sa šest bodova drže drugu poziciju na tabeli iza Hofenhajma (9), a već u narednom kolu mogla bi da obezbedi proleće u Evropi.

Imaće dovoljno vremena i da se odmore, Zvezda igra sa Inđijom za vikend, pa odlazi na reprezentativnu pauzu, a posle nje očekuje je duel sa Vojvodinom i onda Gent na strani.

Pošto je belgijski predstavnik Gent bez bodova nakon tri odigrana kola, dok Liberec ima tri i igra sa Hofenhajmom kod kuće, jasno je da bi još jedna pobeda donela Crvenoj zvezdi plasman u narednu fazu Lige Evrope!

U slučaju da Liberec izgubi, a Zvezda osvoji nova tri boda, češki tim ne bi mogao da "preskoči" srpskog predstavnika zbog lošijeg međusobnog skora (5:1).

Čak bi i bod bio veliki za Zvezdu, pošto joj preostaje duel sa Hofenhajmom (3. decembar) kod kuće i Liberecom u gostima (10. decembar), dok će češki predstavnik u međuvremenu imati i duel sa Gentom na njihovom terenu.

Za sve ostale kalkulacije još je prerano, a Zvezda će u slučaju pobede nad Gentom moći čak i da razmišlja o jurenju prve pozicije koju sada samostalno drži Hofenhajm.

4. kolo (26. novembar): Gent - Zvezda, Liberec - Hofenhajm.
5. kolo (3. decembar): Zvezda - Hofenhajm, Gent - Liberec.
6. kolo (10. decembar): Liberec - Zvezda, Hofenhajm - Gent.

TABELA: Hofenhajm 9, Zvezda 6, Liberec 3, Gent 0.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.