O LEVOM BOKU

ZVEZDAŠI BI EVROPU BEZ STRESA, ALI TO NIJE REALNO: Navijačima je zastajalo srce uz TV, ali tako mora!

Autor Milutin Vujičić

"Taj stres nam omogućava da napredujemo kao tim", rekao je pomoćni trener Nebojša Milošević posle važne pobede

Izvor: MN Press

Morala je pošteno Crvena zvezda da se oznoji kako bi osvojila tri boda protiv Genta!

Postigli su dva gola preko Kataija i Kange, pogodili dva puta okvir gola, ali su na kraju u 94. minutu imali mnogo sreće kada je Borjan sačuvao sopstvenu mrežu, samim tim i pobedu svojoj ekipi i doveo ih na korak od naredne faze Lige Evrope.

Paničilo se u poslednjih petnaestak minuta, navijačima je "stalo srce" nekoliko puta, pa su se posle meča naravno upitali - mora li to tako?

"Ako neko misli da može bez stresa - to nije realno", rekao je pomoćni trener Zvezde.

"Taj stres, takmičarska tenzija, na koju stranu će prelomiti ishod ovakve napete utakmice, to nam omogućava da napredujemo kao tim! Imamo sad šest osvojenih bodova i mi čvrsto koračamo ka narednoj fazi Lige Evrope...", dodao je Nebojša Milošević.

Pojasnio je šef Zvezde, u odsustvu Dejana Stankovića, da je timu upravo falio "Mister" u određenim momentima kako bi zadržali stabilnost, a na "pressu" je preneo njegove čestitke igračima.

ŠTA KAŽE IVANIĆ?

"Imao sam dve-tri šanse... Pala mi je koncentracija, mogao sam bolje da reagujem zbog toga, ali najvažnije je što smo pobedili i što se te dve šanse ne osete. Dobro se slažemo Katai i ja, dugo se znamo, prošli smo istu školu, dobro se slažemo van terena i njega, fenomenalan je igrač i ne slaže se dobro samo sa mnom, odlično se uklopio u ekipu i nadam se da ćemo tako nastaviti".

"Imali smo prostor da postignemo golove na 1:0 i 2:0 da rešimo meč. Nedostajao nam je trener Stanković za mirnoću. Mi smo uradili mnogo toga u pripremi meča, probali smo sve zahteve da iznesemo, ali je tu i faktor protivnik. Oni su veoma moćni, ali pokazali smo da smo bolji!", poručio je Nebojša Milošević i dodao da mu se čini da je grupa igrača sve homogenija.

Posebne pohvale dobili su Kanga i Ivanić, koji su igrali od starta iako su nedavno preležali korona virus, dok je iznuđeno rešenje na mestu levog beka bio Marko Gobeljić.

"Nismo imali problem na levoj strani, imali smo kvalitetnog protivnika. Gobeljić je fantastičnom borbenošću, vojnim-borbenim karakteristikama neutralisao izuzetne bočne igrače Genta. Ne znam koliko se to videlo na TV ekranima, ali sjajno se kreću...", kazao je Milošević.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.