NOVI TSC?

EKS SELEKTOR SRBIJE VODI KLUB IZ BANATSKOG SELA OD 500 LJUDI: Nekad trenirao Luku Jovića, a sad amatere kod Kanjiže!

Autor Milutin Vujičić

Igrači su tražili i da treninzi budu slabiji, ali bivši selektor je odlučio da od njih napravi profesionalce.

Izvor: MN Press, Google maps / printscreen

Jedna od čudnijih vesti tokom leta bio je odlazak Tomislava Sivića na klupu FK Tise iz Adorjana, sela kod Kanjiže, samo četiri godine nakon što je vodio mladu reprezentaciju Srbije!?

Svi su se iznenadili zašto bi bivši selektor "orlića" preuzimao amaterski klub iz vojvođanskog sela, ali njemu se predstavljena ideja vlasnika Čabe Boršoša dopala, pa je posle trećeg razgovora sa njim prihvatio najluđi izazov u karijeri.

Tisa se iz četvrtog ranga plasirala u treći i za sada veoma dobro "gura" u Srpskoj ligi "Vojvodina" pošto su četvrti na tabeli - uz učinak od osam pobeda, tri remija i četiri poraza.

Cilj Tise je opstanak, sredina tabele bi predstavljala veliki uspeh, ali Sivić veruje da gazdin pogled na tabelu pojačava apetit i za Prvom ligom.

"Ovo je definitivno bajka koju treba održati. Vide se rezultati rada, na početku smo se mučili, sada smo od šest utakmica pet pobedili. To je dokaz da smo na pravom putu", kazao je Tomislav Sivić u intervjuu za "Sportski žurnal".

Da postoje ambicije govori i podatak da se u Adorjanu gradi stadion.

"Na proleće bi trebalo da bude završen. Sve naše utakmice kao domaćini igramo u Kanjiži, praktično celo prvenstvo smo gosti što dodatno daje na težili rezultatima Tise", naveo je Sivić i pojasnio da igrači treniraju u obližnjem Totovom Selu, koje je praktično njihova filijala.

Izvor: MN Press

Radi bez kondicionog i pomoćnog trenera, ima samo savetnika Slobodana Kustidića, ali naučio je kako da se snalazi i u ovim uslovima.

"Moj prvi susret sa terenom, svlačionicom, momcima koji nisu krivi što duže vreme nisu odradili ozbiljan trening... U tom momentu mi se srušio svet. Nisam imao kud, morao sam da zasučem rukave i da se dokazujem i tu", naveo je Sivić i kazao da je mnogima fudbal sekundarno zanimanje pošto zarađuju za život na drugi način.

"Prihvatili su sve, bili su sjajni partneri i sve im se vratilo. Puno njih radi, posle posla dolaze na trening, ali trenirali smo kao prvoligaška ekipa. Zato im svaka čast, podneli su veliki teret, za njih je to sve bili nemoguće, mislili su da neće moći da izdrže i da će odustati, tražili su da smanjimo intenzitet rada. Rekao sam im da imamo dva izbora - da smanjimo i plačemo posle utakmice ili da radimo da nam bude lepo posle izvesnog vremena".

Izvor: MN Press

Videćemo da li će se u ovom banatskom selu "roditi" neki novi TSC...

Što se tiče Adorjana, prema popisu iz 2011. godine ovo selo ima 1.037 stanovnika(sada oko 500) i preovladava mađarsko stanovništvo. Poznati su po adorjanskom duvanu.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.