najveći!

BARSELONA JE NIŠTA BEZ MESIJA: Presedeo poluvreme na klupi, a onda pokazao zašto je to što jeste!

Autor Pavle Knežević

Konačno pobeda Barse, posle više od mesec dana, Mesi davao, asistirao, opčinjavao

Barselona je pobedila posle duže od mesec dana, iako opet nije blistala, ali je jedna stvar ponovo potvrđena, važi i dalje i važiće još ko zna koliko: Lionel Mesi je duša, srce i mozak ove ekipe!

Nakon što je počeo meč na klupi, gde je odsedeo prvo poluvreme, a Barselona igrala 1:1 i promašila penal, u drugom je ušao i pokazao zašto je najveći sin ovog kluba. Na kraju, Barselona – Betis 5:2.

Počelo je šansama Barselone, promašio je Antoan Grizman, a onda je pogodio Usman Dembele. Francuz je imao i najbolju priliku u prvom poluvremenu, ali mu je Klaudio Bravo odbranio penal.

Betis je to iskoristio i u nadoknadi vremena izjednačio posle jedne kontre. Strelac je bio Antonio Sanabrija.

Shvatio je valjda i Ronald Kuman da "nema leba" bez Mesija, uveo ga u drugom poluvremenu i to je odmah dalo rezultat.

Već u 48. minutu Đordi Alba je pokupio loptu na levoj strani, po zemlji centrirao u šesnaesterac, gde je utrčavao Mesi. Svi koji su bili u odbrani su se sjurili ka njemu, a on je samo preskočio loptu koja je došla do potpuno samog Grizmana koji je prosledio loptu u praznu mrežu. Jednim potezom stvorio gol i još dao preko potrebno samopouzdanje igraču. Magija!

Meč je rešen 10 minuta kasnije. Mesi je ušao u 16, krenuo na desnu stranu, golman je pošao za njim, a Argentinac se okrenuo, pronašao Dembelea, koji je šutirao u prazan gol, ali tamo je bio Aisa Mendi, koji je rukom sprečio loptu da uđe u gol.

Očigledni crveni i penal, koji je Mesi iskoristio i bilo je to 3:1 za Barselonu. Tu nije bio kraj, jer se Betis nije predavao i vratio se u golom Lorena u 73. minutu.

Ipak, Mesi na terenu i veći kvalitet sprečili su iznenađenje. U 82. minutu Mesi je postigao svoj drugi gol na asistenciju Serhija Roberta, a u 90. su samo zamenili uloge.

Ovo je Barseloni bila prva pobeda posle četiri utakmice u Primeri bez trijumfa, tačnije od 1. oktobra.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.