Evo mogućih rešenja

KAKO BEZ POLA TIMA NA ŠKOTE? Krater u Tumbinoj odbrani, Zvezda možda ima lek za najbolniju ranu “orlova”!

Autor Nikola Lalović

Jako loše vesti za Srbiju.

Izvor: MN Press

Reprezentacija Srbije se bori za svoje prvo učešće na Evropskom prvenstvu posle 20 godina, a da bi se “orlovi” plasirali na Euro potrebno je da u četvrtak pobede Škotsku u baražu Lige nacija.

Ali iz Italije su došle užasne vesti za reprezentaciju Srbije. Moguće je da lokalne vlasti neće dozvoliti fudbalerima nekoliko italijanskih klubova da nastupe za nacionalne timove.

To bi pogodilo “orlove” jer u Seriji A igra veliki broj srpskih reprezentativavca.

Filip Đuričić je već precrtan jer ima virus korona, a osim njega Tumbaković neće moći da računa na Vlahovića i Milenkovića iz Fiorentine, Darka Lazovića iz Verone, Sergeja Milinković-Savića iz Lacija i Aleksandra Kolarova iz Intera. Ovo bi bio ogroman hendikep za naš tim, a ko bi mogao da bude rezerva?

ODBRANA: Ko na štopera i katastrofa na beku!

Ovde vidimo najveći problem. Ukoliko se desi da Milenković, Lazović i Kolarov ne budu u sastavu u četvrtak, to će značiti da je Tumbakovićbez tri od pet startera u defanzivi.

Najveći problem je na desnom boku, gde je Darko Lazović igrao odlično, ali Srbija nema alternativu za njega. Mijat Gaćinović je protiv Mađarske pokazao da to nije mesto za njega, a od desnih bekova koji su pozivani u nacionalni tim u poslednje vreme opcije su Nemanja Miletić i Marko Gobeljić.

Miletić teško da je rešenje za beka u formaciji sa tri igrača pozadi, a Gobeljićje izgubio mesto startera u Zvezdi. Oslanjanje na veterane poput Antonija Rukavine se ne čini kao realno rešenje.

Možda bi Milan Gajić koji je podigao formu kod Dejana Stankovića mogao da se priključi A selekciji? Dobar je u napadu, defanziva mu je slabija strana, ali sada bi u formaciji sa tri štopera imao ko da mu čuva leđa.

Što se tiče štopera, Milenković i Kolarov su bili standardni sa obe strane odbrane. Kolarov je igrao levo, Milenković desno i sada je veliki problem ko bi ih zamenio. U postavi bi na levu stranu mogao Strahinja Pavlović kao u ligi nacija, ali svakako se neko mora pozvati kao rezerva.

Opcije su već spomenuti Miletić, kao i Nikola Maksimović koji je u Napoliju često igrao i kao bek, pa bi mogao da posluži na desnoj strani umesto Milenkovića. Problem je samo što Maksimovićeva forma u reprezentaciji nije na zavidnom nivou.

VEZNI RED: Ko umesto SMS-a?

Sergej Milinković-Savić je u meču sa Norveškom doneo prevagu i taman je proigrao kako treba za nacionalni tim, a sada ga neće biti u sastavu, naravno ukoliko se vesti potvrde.

Umesto njega bi kao prve opcije mogli da uskoče Adem Ljajić i Danijel Aleksić. Fudbaler Basakšehira može da igra i kao “osmica” i kao krilo, a u karijeri je igrao i “lažnu devetku”, nedavno je pobedio Mančester junajted u Ligi šampiona i deluje da je konačno vreme da mu se pruži šansa.

Moguće rešenje bi moglo da bude i pozivanje Filipa Stevanovića. Realno je da neko od već pozvanih fudbalera poput Grujića, Kostića ili Lukića upadnu u prvu postavu, a ovo bi bila odlična šansa da se mladi i perspektivni vezista koga je kupio Mančester siti polako uvede u prvi tim.

NAPAD: Da li zvati nekoga?

Pored Mitrovića, Jovića i Despotovića koji je sjajan u Rusiji zaista nema mesta za nove napadače. Ako Vlahović otpadne sa spiska mnogo bi pametnije bilo pozvati dva desna beka kojima bi se dala šansa da se uklope u tim, a od špiceva jedini koji bi mogao da se nada pozivu je Andrija Pavlović.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.