Fudbal

SERGEJ I KOLAROV STIGLI, OSTALE ČEKAMO: Preokret za reprezentaciju Srbije, problem je Toskana

Autor Dušan Ninković

Srpski vezista je stigao u Srbiju danas popodne, odmah nakon odigranog meča protiv Juventusa.

Izvor: MN Press

Mogla bi Srbija da bude i mnogo jača nego što se to činilo pre nekoliko sati.

Italijani su odlučili da zatvore granice, odnosno da ne dozvole fudbalerima odlazak u reprezentacije, a to bi nama stvorilo ogromne probleme pred Škotsku. Ipak, ima i lepih vesti.

Kako prenosi SportKlub, Sergej Milinković-Savić i Aleksandar Kolarov su već u Beogradu!

Kreativni vezista je nakon odigranog meča između Lacija i Juventusa odmah krenuo u Beograd i u Srbiju stigao nekoliko časova pre nego što je u Italiji počelo da se razgovara o problematičnoj zabrani.

To znači da će Tumbaković bez obzira na ostatak dešavanja na Apeninima imati na raspolaganju ofanzivnog veznog igrača.

Od ranije znamo da će u toj liniji tima igrati Dušan Tadić, a da neće biti Filipa Đuričića.

Na okupljanju neće biti ni Miloša Veljkovića, ali to nema veze sa Italijom. Nemci, tačnije Verder, su odlučili da ne psute svoje igrače u nacionalne timove.

Isti portal je objavio i vest da je u Srbiju stigao kapiten nacionalnog tima, Aleksandar Kolarov, koji je pod znakom pitanja za meč protiv Škotske bio zbog povrede, ali je po svemu sudeći spreman da pomogne u meču koji znači odlazak na EURO 2020.

Problem bi mogao da nastane sa ostatkom igrača koji igraju u Italiji. Portal Mozzartsport prenosi da se u FSS nadaju da će svi igrači biti na okupu, a da je najveći problem sa Toskanom, odakle bi trebalo da stignu Fiorentinini Vlahović i Milenković.

I u ovom slučaju problem nije klub, pošto Fiorentina ne utiče na odluku za svoje fudbalere. Toskana je zatvorena, nemoguće je napustiti je, a ostatak srpskih fudbalera koji igra u Italiji ima bukirane karte za povratak u rodnu zemlju.