Problemi

POVREDE, BOLESTI, PREHLADE, UMOR: Stanković jedva sastavio tim, a zatim savladali Inđiju!

Autor Dušan Ninković

Crveno-beli imali velikih problema pred Inđiju, koju su pobedili nakon preokreta.

Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda screenshot

Stankoviću nije smetala magla, ali njegovim igračima jeste težak raspored koji imaju ovih dana.

Crvena zvezda se mučila protiv Inđije (3:2), a pobedila je tek golovima Kataija sa bele tačke i Falćinelija u samom finišu meča.

O svemu što se dešavalo na susretu, Dejan Stanković je govorio za klupski sajt.

''Teško je igrati u ritmu na svaka tri dana i nije bilo lako spremiti utakmicu, te videti ko je umoran, ko je imao povrede, bolesti, izlazio iz prehlada. Svaka čast momcima. Na teži način smo stigli do pobede, napravili neiznuđene greške koje su mogle da nas koštaju pobede, ali odnos prema dresu, klubu i saigračima je trijumfovao večeras. Odigrali smo preko naših mogućnosti, a posebno sam ponosan na to da nismo ulazili u nervozu i konfuziju. I kad su gosti izjednačili i preokrenuli, nismo paničili, već smo nastavili da igramo, stvaramo šanse i verujemo u pobedu. Kad imaš pojedince kao što imamo mi, to dođe do izražaja. Večeras je grupa pobedila, kao i protiv Genta. Čuli ste bodrenje svih i želju za pobedom. Nije lako igrati osam utakmica mesečno'', počeo je Stanković.

Ponovo se na stadionu Rajko Mitić priča samo o timskoj pobedi, a ne o partijama pojedinaca.

''Znam kakav je stres bio posle četvrtka. Momci su se fizički i mentalno ispraznili i ovo je dokaz timske pobede. Moramo da eliminišemo individualne greške, da to nismo imali, meč bi išao u drugom smeru. Ne može uvek da se pobežuje i da sve bude „glatko“. Tri boda su tri boda i kada je 1:0 i kada je 5:0, ne možemo više od toga da osvojimo'', ističe Zvezdin trener.

Meč u Beogradu je obeležila magla, koja Zvezdinom treneru uopšte nije smetala. Sada će igrači na odmor, barem nekoliko dana, a to bi trebalo da im prija u ovom delu sezone.

''S klupe nismo ni primetili da je magla, odnosno nije nam smetala, ali ne znam kako su ostali to videli. Sve čestitke momcima svakako, znamo šta su prošli u četvrtak. Prijaće nam odmor svima'', zaključio je Stanković.

Crvena zvezda je nakon 14. kola Superlige zauzima prvo mesto na tabeli sa 38 osvojenih bodova, čak osam više od drugoplasirane Vojvodine. Treće mesto pripada Partizanu sa 29 bodova.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.