DA LI JE TAKO?

OTKRIVENO - MESI SE ZA SVE PITA U BARSELONI: "To je bolesno, nije hteo da priča s njim ili da mu doda loptu"

Autor Milutin Vujičić

"Klasični Mesi. Koliko god je dobar na terenu, toliko je loš van njega".

Lionel Mesi je bez sumnje jedan od najvećih fudbalera svih vremena, neki će reći i najveći, ali postoji i druga, neigračka, strana njegove ličnosti koja je pod velikim upitnikom.

Godinama se spekuliše da vuče sve konce u Barseloni, određuje ko će biti trener, koji igrači će doći i otići iz kluba, a kada mu nije po volji - digne nos i preti transferom. Tako je bilo i ovog leta kada je ipak odlučio da ostane, ali je napravio veliki pritisak i predsednik Bartomeu je podneo ostavku.

Već duže vreme Mesi nije zadovoljan poslovnim potezima Barselone, a posebno se iznervirao kada su doveli Antoana Grizmana - koji mu se nije dopadao kao fudbaler.

Malo je reći da se 120 miliona evra plaćeni Francuz nije snašao na "Nou Kampu".

"Barselona je 'bolesna', ne on. Kada je došao u klub, Mesi nije pričao sa njim, niti mu je dodavao loptu. To je sve ostavilo trag", rekao je Grizmanov bivši agent Erik Olhats.

"Bilo je očigledno. Sada je i predsednik Bartomeu otišao, klub je primio osam golova od Bajerna, promenjana su tri trenera... Uslovi nisu dobri", dodao je čovek koji se brinuo o karijeri šampiona sveta sa Francuskom.

Pričalo se da Mesi namerno ignoriše Grzmana kako bi napakostio predsedniku Bartomeuu.

"Antoan je došao u klubu koji ima problema i gde Mesi ima uvid u sve. On je u isto vreme i car i monarh, i to nije dobro primio Grizmana", kazao je Olhats i dodao:

"Čuo sam da je Antoan rekao da nema nikakav problem s Mesijem, ali to nikada nisam sa druge strane".

Takođe, Mesija optužuje i da je želeo da ode iz Barselone kada su pokušali da mu smanje ovlasti u klubu, odnosno kada ga više nisu pitali za svako pojačanje.

"Klasični Mesi. Koliko god je dobar na terenu, toliko je loš van njega".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.