SEĆATE GA SE!

UNIŠTILI MU DVA ORGANA I SAD MU DUGUJU 4 MILIONA: Hrvatski majstor fudbala je prošao pakao i sad je pobedio lekare!

Autor Nebojša Marković

Njegova priča nije najjednostavnija, ali pravda je ipak bila dostižna.

Izvor: YouTube/Orientalnighttv/Printscreen

Nekadašnji hrvatski fudbaler Ivan Klasnić postaće bogatiji za 4.000.000 evra.

Razlog za to je odšteta zbog grešaka u dijagnostici i lečenju zbog čega je njegova karijera pretrpela velike probleme.

Ovu vest objavio je nemački "Bild", a prenosi hrvatski "Indeks", istakavši da je bivši reprezentativac Hrvatske pobedio nemačke lekare na sudu.

Klasnić je podigao ovu tužbu još davne 2008. godine i to protiv dugogodišnjeg doktora Verdera iz Bremena Geca Dimanskog, kao i internista Manje Guhe i Hermana Holzitera.

Sve je počelo 2005. godine, kada je Klasnić morao da ode na rutinsku operaciju slepog creva, a Hrvat nije znao da ima nepravilnosti u radu bubrega.

On je kao profesionalni fudbaler dva puta prolazio detaljne lekarske preglede kod spomenutih lekara. Međutim, oni nijednom nisu primetili da Klasnić ima ozbiljan problem.

Nepravilnosti u radu bubrega bili su otkriveni tek tokom operacije slepog creva. Nemci su sada procenili da se za Klasnićev problem sa bubrezima moralo znati još 2002. godine, kada je Hrvat imao 22 godine.

Klasniću je transplantacija bubrega uspela tek iz trećeg puta. On je u septembru 2016. bio deo operacije koja nije uspela i tada se pričalo da je ozbiljno bolestan, da bi treća operacija iz oktobra 2017. bila uspešna.

Ivan Klasnić u Verderu iz Bremena
Izvor: YouTube/shadiego

Momak rođen u Hamburgu je morao da prekine karijeru sa 33 godine kada je odigrao jednu sezonu u dresu Majnca.

Bio je jedna od glavnih uzdanica reprezentacije Hrvatske prošle decenije, a 2008. godine se upisao u istorijske knjige, kao prvi fudbaler koji je učestvovao na nekom velikom turniru posle transplantacije.

Klasnić je za Hrvatsku igrao i na Euru 2004. i Svetskom prvenstvu 2006. godine. Za Hrvatsku je upisao 41 nastup i postigao 12 golova, a poslednji meč odigrao je 2011. godine.

Sada će mu pripasti 4.000.000 kao nadoknada za sve probleme...

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.