KAKAV TRANSFER...

IGRAO ZA BARSELONU PA OTIŠAO "NA KRAJ SVETA": Igra u zemlji za koju niste znali da ima ligu, a tek su mu 33!

Autor Nebojša Marković

A nekada pobede uz Lea Mesija, Ćavija, Inijestu i ekipu...

Izvor: YouTube/LaLiga Santander/Printscreen

Barselona ovih dana nije što je nekad bila, nema više tako sjajnih njenih timova kao onaj s kraja prve i početka druge decenije 21. veka, kada su Evropom i svetom harali Leo Mesi, Andres Inijesta, Ćavi Ernandez, David Vilja i ekipa.

A među njima je bio i Aleks Song, vezista koji je sada u karijeri na novom, neočekivanom početku.

Nekadašnji vezista Barselone, ali i Arsenala, rešio je da ode da igra fudbal u zemlji koja nikome ne padne na pamet kada se priča o fudbalu.

Aleks Song će ubuduće igrati u Džibutiju!

Ova zemlja istočne Afrike nikada nije učestvovala ni na Kupu afričkih nacija, a kamoli Svetskom prvenstvu, i prema FIFA rang listi samo tri afričke zemlje su lošije od Džibutija - Somalija, Sejšeli i Eritreja.

Ali fudbalska liga Džibutija u svojim redovima ima bivšeg igrača Barselone, pošto je Song postao novi igrač ekipa "Arta/Solar7".

Ovu vest prenela je i španska "Marka", koja piše o Kameruncu koji je će podići nivo ove slabo razvijene lige. Song je svojevremeno u Barseloni igrao u sezonama 2012/13 i 2013/14, kada je stigao kao zamena za Sejdua Keitu. 

Ipak, posle toga je igrao za Vest Hem, Rubin iz Kazanja, kao i švajcarski Sion. Poslednje dve godine je čak bio deo rezervnog tima Siona...

Song i dalje ima tek 33 godine, jer je rođen 1987. godine, a ostaje da vidimo kakav trag će ostaviti u Džibutiju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi