Fudbal

NISAM MOGAO DA IH PREPOZNAM: Selektor Tumbaković o porazu koji BAŠ BOLI!

Autor Mladen Šolak

Poruka šefa struke "orlova" posle bolnog neuspeha na "Marakani"

Izvor: MN Press

Srbija ponovo nije uspela.

Od 2000. čekamo da vidimo našu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu i čekaćemo bar još četiri godine, jer su "orlovi" u četvrtak pali na stadionu "Rajko Mitić" protiv Škotske, u poslednjoj, petoj rundi penal serije.

Aleksandar MItrović šutirao je u donji desni ugao, golman Škotske Dejvid Maršal ga je "pročitao" i tu je bio kraj nadanju da će naš tim uspeti.

Selektor Ljubiša Tumbaković kritikovao je posle meča nastup svog tima u većem delu meča.

"Nisu nam priredili veliko iznenađenje svojom igrom, pre je u pitanju neka naša smušena igra od početka. Nije bilo to ni dogovoreno, ni planirano. Ispade da su nas iznenadili, a nisu. Kada smo uspostavili igru to je i na terenu bilo malo drugačije, došli smo do rezultata koji nas je prebacio u nastavak, ali nismo imali ni snage, ni sreće. Penali su čista sreća. Škoti su i u prethodnom kolu dali svih pet i nije promašio nijedan", rekao je on.

"Kada jedna ekipa dozvoli sebi da dođe do penala, onda ništa nije sigurno", dodao je Tumbaković.

Srbija je zaigrala od 80. minuta...

"Jednostavno, potpuno smušen početak meča gde nisam mogao da ih prepoznam. Ništa od dogovorenog nije ispoštovano. A kada juriš rezultat, onda je kasno. Da smo mi vodili utakmicu, prebacili težište igre... Kada to ne uradiš onda daš protivniku šansu da se razigra, a onda moraš da juriš rezultat. Nažalost, posle 20 godina moraćemo da čekamo narednu šansu".

U nedelju će naš tim igrati novi meč u Ligi nacija protiv Mađarske u gostima.

"To je sastavni deo posla. Puno smo očekivali, velika je bila odgovornost, nismo uspeli da odgovorimo zahtevima koji su se očekivali i idemo dalje", dodao je Tumbaković.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.