TUGA!

IZGUBIO JE SESTRU, ALI NIJE ŽELEO DA IZDA: O njegovim suzama priča ceo svet!

Autor Dušan Ninković

Napadač Severne Irske je sa suzama u očima napustio teren.

Nakon što su prethodnog meseca izbacili BiH, reprezentativci Severne Irske su bili spremni za novo čudo. Jedan od najbitnijih mečeva u njihovim karijerama igrao se protiv Slovačke.

Napadač Ređine Kajl Laferti (33), jedno od najzvučnijih imena u timu, imao je ogromno iskustvo sa značajnim utakmicama i pre ovog meča. Njega je mučilo nešto drugo, mnogo veće od fudbala.

Rezervista Severne Irske je pre manje od nedelju dana izgubio sesgtru. Sofija (41) je preminula nakon duge borbe protiv raka, a Kajl je na večerašnjem meču nosio majicu sa njenim likom.

Bio je spreman da uradi bilo šta kako bi se njegov nacionalni tim plasirao na EURO, a on taj rezultat posvetio upravo sestri. Nisu uspeli.

Najbolju šansu na meču propustio je Kajl Laferti, kada je u finišu pogodio okvir gola. Slovaci su stigli do pobede (2:1, posle produžetaka), a saigrači su bodrili uplakanog Lafertija.

''Ljudi su me često pitali da li ću igrati, zbog svog gubitka. Bila mi je najbolji prijatelj i najveći fan, volela je fudbal i drago mi je što je videla kako igram u dresu Rendžersa i reprezentacije. Ako ne budem igrao, prepustiću Sofiju zaboravu'', rekao je Laferti, koji se ranije pominjao kao pojačanje Zvezde, pre meča.

Iako neće igrati Evropsko prvenstvo naredne godine, Laferti je ostvario jednu veliku pobedu. Ljudsku.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.