NA REDU JE KATAR

SRBIJI NIJE DO FUDBALA, ALI VEČERAS NEĆE BITI SVEJEDNO: Nismo preboleli Škotsku, ali poraz bi sve dodatno zakomplikovao!

Autor Nebojša Marković

Mečevi protiv Mađarske i Rusije će imati svoju važnost. Ako izgubimo, otežaćemo sebi put na Mundijal.

Izvor: MN Press, Twitter/@We_Global

Fudbalsku reprezentaciju Srbije i dalje mori bolan poraz u Beogradu u četvrtak uveče od Škotske, u okviru finala baraža za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine.

Ipak, pred "orlovima" su novi izazovi u Ligi nacija, protiv Mađarske u Budimpešti i Rusije na domaćem terenu, a ove utakmice imaće dodatnu važnost.

Reprezentacija Srbije će se u mečevima sa Mađarima i Rusima boriti ne samo za kakvo-takvo iskupljenje, niti samo za opstanak u B diviziji Lige nacija - što prosečnom navijaču u Srbiji uopšte i nije važno.

Boriće se zapravo, još važnije, za mesto u drugom šeširu pred žreb za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Možda su "orlovi" propustili EURO 2021, ali ne moraju sebi da dodatno otežaju i put ka Kataru. Biće to prilika za drugi uzastopni odlazak na Mundijal, a vrlo je važno da Srbija bude baš u drugom šeširu.

Za prvi šešir već decenijama i nemamo šanse, ali ako izgubimo u nedelju i sredu mogli bismo da skliznemo u treći!

Kako na Svetsko prvenstvo sigurno idu samo pobednici 10 kvalifikacionih grupa, Srbiji bi bilo mnogo teže da to ostvari iz trećeg šešira, sa potencijalno težim protivnicima u grupi.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Srbija je trenutno projektovana na 17. mesto u Evropi, što je stavlja u donju polovinu drugog šešira. Ipak, igramo protiv slabije rangiranih rivala - Rusa koji su na ivici da skliznu u treći šešir, ali i protiv Mađara, koji se već nalaze u trećem šeširu i još imaju matematičke šanse za ulazak u drugi.

Ukoliko Srbija ostane u drugom šeširu, onda će sigurno izbeći rivle poput Poljske, Švedske, Ukrajine, Austrije, Velsa ili Švajcarske, a možda čak i Holandije, ako ona ispadne iz prvog

U trećem šeširu bi "orlovi" bili sa ekipama poput Norveške, Islanda, Škotske, Severne Irske, Češke Republike, što su objektivno slabiji protivnici.

Ovako trenutno izgleda projekcija šešira pred završetak Lige nacija:

Žreb za kvalifikacije je 7. decembra. Na Svetsko prvenstvo ide 10 pobednika grupa, dok će 10 drugoplasiranih uz dva tima iz Lige nacija ići u baraž, odakle će samo tri tima obezbediti plasman na Mundijal.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.