atomski derbi

LN ČEKA NOVOG ŠAMPIONA, RAMOS SE OBRUKAO: Francuska bolja od Portugala u derbiju kola, Španija promašila DVA penala

Autor Pavle Knežević

Imamo još jednog učesnika plej-ofa, Francuska je MOĆAN tim!

U velikom derbiju 5. kola kompletne Lige nacije, ali i treće grupe, svetski prvak je pobedio evropskog, a takmičenje će dobiti novog prvaka!

N'Golo Kante je bio neočekivani junak koji je golom u 53. minutu doneo Francuskoj pobedu nad Portugalom 1:0 u fenomenalnoj utakmici na Lužu.

Portugal tako neće moći da brani trofej osvojen prošle godine pobedom nad Holandijom.

Francuska je tako kolo pre kraja obezbedila plasman na završni turnir Lige nacija, jer je bolja od Portugala u međusobnim susretima, a sada ima tri boda više.

Francuska je bila bolji rival, ali se Antoni Marsijal ispromašivao, tako da je Kante morao da rešava, kada je natrčao na odbitak posle udarca Adrijena Rabioa.

U drugom meču Grupe 3, Hrvatska je gostovala Švedskoj i bio joj je dovoljan i bod kako bi osigurala ostanak u elitnoj diviziji, ali je domaća selekcija slavila sa 2:1.

Golovima Dejana Kuluševskog u 36. i Markusa Danijelsona u drugom minutu sudijske nadokade u prvom poluvremenu, Švedska je povela sa 2:0 i taj rezultat je bio na snazi do 82. minuta kada je Danijelson autogolom postavio konačan rezultat.

Posle pet odigranih kola, Francuska ima 13 bodova i obezbedila je prvo mesto u grupi, Portugal je drugi sa deset, dok Švedska i Hrvatska imaju po tri boda.

U poslednjem kolu, u utorak, Hrvatska dočekuje Portugal, a Švedska putuje u Francusku.

U četvrtoj grupi smo videli preokret na vrhu. Španija je odigrala samo 1:1 u Švajcarskoj, a mogla je do sva tri boda, ali je kapiten Serhio Ramos promašio čak dva penala!

U isto vreme, Nemačka je posle preokreta kod kuće pobedila Ukrajinu 3:1 uz dva gola Tima Vernera i izbila na prvo mesto pred poslednje kolo.

Nemačka sada ima bod više, a u poslednjem kolu će u duelu sa Španijom direktno odlučiti o plasmanu u plej-of.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.