Počivaj u miru

TRAGEDIJA U LIVERPULU, PREMINUO LEGENDARNI GOLMAN: Sa njim su dominirali kao nijedan engleski klub u istoriji!

Autor Nikola Lalović

Bio je legenda Liverpula i Totenhema.

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

U svojoj 72. godini u Engleskoj je premio Rej Klemens, nekadašnji legendarni golman Liverpula, Totenhema i reprezentacije Engleske.

Klemens je bio stub najdominantnijeg tima Liverpula, ali i verovatno najdominantnije ekipe koju je Engleska ikada videla.

On je za "Redse" nastupao od 1967. do 1981. godine i za to vreme je uspeo da sakupi čak 665 nastupa za tim sa "Enfilda".

U sedamdesetima je ovaj tim bio gotovo nepobediv, pa su tako osvojili pet ligaških titula, tri Kupa evropskih šampiona, dva Kupa UEFA, Superkup Evrope i jedan Liga kup. Uz sve to on je uspeo da podigne i pet komjuniti šildova.

Tim Liverpula je sve te uspehe nanizao od 1972. do 1981. godine.

"Sa velikom tugom pišemo da bismo vas obavestili da je Rej Klemens preminuo u miru okružen svojom porodicom. Posle teške  i duge borbe sada je naša mir i više ne pati. Porodica bi želela da se zahvali na ljubavi i podršci oju smo dobili tokom godina. Svi smo ga mnogo voleli, otišao je, ali neće biti zaboravljen", stoji u saopštenju njegove porodice.

Klemens je i van Liverpula imao uspešnu karijeru. Posle Liverpula je sedam godina igrao za Totenhem, a za reprezentaciju Engleske je nastupio 61 put.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.