Transfer

DAO DVA GOLA PARTIZANU, SAD JEDVA NAŠAO KLUB: Igraće sa Srbima u timu za koji niste ni čuli!

Autor Dušan Ninković

Te večeri u Humskoj je izveo pravu majstoriju.

Izvor: MN Press

Nekadašnji fudbaler Atletik Bilbaa Benjat Ečeberija, Baskijac koji je jedne večeri blistao u Humskoj na meču Lige Evrope, ima novu stanicu u svojoj kariejri.

Reč je o Australiji, odnosno tamošnjoj A ligi, gde će nastupati za ekipu Makartur. Verovatno niste ni čuli za tim koji postoji tek tri godine.

Centralni vezista koji je u 85. minutu meča Partizan - Atletik postavio konačnih 0:2 mesecima nije uspevao da pronađe novi klub. Iako još uvek nije toliko star, tek su mu 33 godine, pravog interesovanja nije bilo.

Nekadašnji reprezentativac Španije (3 nastupa) je protiv Partizana bio strelac i u revanšu u Bilbau, a član Atletika je bio punih sedam godina, još od 2013. kada je stigao iz Betisa.

Njegov novi tim je Makartur, koji postoji samo tri godine i u svojim redovima ima dvojicu srpskih igrača. Zapravo, dvojicu fudbalera koji imaju dvojna državljanstva, Srbije i Australije.

Reč je o Aleksandru Šušnjaru, nekadašnjem defanzivcu Donjeg Srema i nekoliko evropskih timova i Aleksandru Jovanoviću, koji je igrao za RFK Novi Sad, Hajduk iz Kule i brojne timove u Aziji.

Članovi ovog kluba su i Adam Federići, poznati golman koji je godinama branio u Engleskoj, Mark Miligan i Tomi Oar koje znate iz reprezentacije australije, ali i engleski napadač Met Derbijašer.

Dres Makartura nosi bivši reprezentativac Australije hrvatskog porekla, Ivan Franjić, dok je na klupi ove ekipe još jedan Hrvat, barem poreklom. Ekipu predvodi Ante Miličić, iskusni trener koji je godinama radio u reprezentacijama Australije.

Partizan Atletik Bilbao
Izvor: Youtube/Майя Виссарионовна

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.