surovo iskren

SMEŠNO JE ŠTA KOLAROV RADI, A MI SMO PROSTO LOŠI: Rade Bogdanović "opleo" po kapitenu, reprezentaciji, FSS

Autor Pavle Knežević

"Srbija je loša, to je prosto tako"

Izvor: MN Press, Mondo

Srbija je po ko zna koji put ostala razočarana u svoje fudbalere, ali ovog puta je sve to malo drugačije, jer se otkrilo da nisu u pitanju bile "standardne" boljke naše reprezentacije, već je i kapiten dodatno "dosolio" time što je obavestio trenere da neće da igra neposredno pre početka meča, a onda navodno odbio i da šutira penal.

Pored brojnih kritika, čuli smo i onu čoveka koji nikad nema dlake na jeziku, Radeta Bogdanovića, koji je sasuo drvlje i kamenje po Kolarovu.

Bogdanović je za Informer rekao da su se u poslednje dve decenije u Fudbalskom savez Srbije smenjivale "mamrionete" i "pravili kompromisi".

"A kada se to radi, onda uspeha nema. Poslednji u nizu je primer Kolarova. Da dođeš u situaciju da se sa 35 godina, posle skoro dve decenije krvavog profesionalizma i zarađenog novca, bojiš šta će ti reći Inter ako budeš igrao za svoju zemlju?! To je smešno. Banetu Ivanoviću je nepravedno skinuta kapitenska traka, a on se iz reprezentacije povukao kao gospodin. A ovi koji su jedva dočekali da ga zamene otići će a da ih se niko neće sećati", rekao je Bogdanović.

Srbija je u finalu baraža izgubila od Škotske na penale, dok je u regularnom toku bilo 1:1. Svi se slažu da su "orlovi" odigrali daleko ispod svog nivoa. Bivši fudbaler dodao je da ta utakmica nije bila dobro pripremljena.

"Realno, nemamo kvalitet i vrhunske igrače za moderan fudbal. Pričao sam i ranije da smo spori i tromi, da nam lopta slabo ide, a fizički nismo spremni. Protiv Škota smo podbacili u bukvalno svim segmentima fudbalske igre, plus u pripremi utakmice. Ne kažem da treba nekome glava da se skine. To je jednostavno tako, loši smo", rekao je Rade Bogdanović.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo/Informer)