Posle drame u Humskoj

PARTIZAN MORA DA STVARA ŠANSE, MORAMO OPASNIJE: Stanojević otkrio šta mu je važno kod Holendera

Autor Mladen Šolak

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević o trijumfu protiv Proletera. "Pokazali smo da smo uz Zvezdu najjača odbrana", rekao je šef struke gostiju.

Izvor: MN Press

Partizan je prošao kroz dramu i u burnom finišu pobedio Proleter u Humskoj - 1:0.

Napadač crno-belih Filip Holender nije iskoristio penal u 60. minutu, a onda je pola sata kasnije doneo trijumf ekipi Aleksandra Stanojevića protiv "tvrdog" rivala, koji je pre tog gola pogodio prečku domaćih.

Posle utakmice, Stanojević je pohvalno pričao o gostima.

"Ne znam da li im je neka ekipa stvarala probleme. To je tvrda, odlična ekipa i zadovoljan sam što su momci išli do kraja. Nisu nas ugrozili, bila je ta njihova prečka kad je 'pukla' utakmica, ali zadovoljan sam sa te strane. Bilo je kako smo i rekli u najavi utakmice", izjavio je on za TV Arena sport.

Šef struke crno-belih rekao je čime je nezadovoljan.

"Nisam zadovoljan jer kao Partizan moramo stalno da stvarano šanse. Nismo bili konstantno opasni, ali oni su kvalitetni i sa razlogom su tu gde jesu. Nisu ni oni lako gubili utakmice, a mi u tom napadačkom segmentu moramo da budemo još opasniji", dodao je on.

Stanojević je nakon meča konstatovao zbog čega nije bilo lako igrati protiv Proletera.

"Čvrst defanzivni blok, oni su izuzetno disciplinovani i teško je igrati protiv njih. Mi smo igrali na momente, igrali smo dobro, trebalo bi da budemo još opasniji u završnih 20 metara, ali jednostavno, teško ih je probiti. Istrajni smo bili do kraja", rekao je trener crno-belih, pa se potom osvrnuo na stanje igrača koji su imali problema sa povredama.

"Jojič sigurno nije u ritmu kakvom treba da bude. Suma je dobro ušao u utakmicu, ali nije ni on spreman. Imamo tu par igrača koji još nisu spremni, poput Lazara Markovića. Neki su i umorni... Sve to je realno stanje."

Filip Holender nije iskoristio penal u 60. minutu, ali je ipak uspeo da donese pobedu u nadoknadi meča.

"Bio je penal nad njim, sam se izborio za situaciju. Nije dao gol, mnogo mi je bilo važno da ostane do kraja utakmice da pokuša da da gol, da ispravi sebe. Kad si pravi, kad ideš do kraja i pošteno radiš svoj deo, vrati se to na kraju", zaključio je Aleksandar Stanojević.

Trener gostiju Branko Žigić rekao je da je zahvalan svojim igračima.

"Ogromna zahvačlnost momcima na želji, trudu, zalaganju... Prvenstveno na igri. Pokazalo se da je to nažalost bilo malo da bismo odneli bod. Pokazalo se da smo najbolja odbrana u ligi pored Zvezde, ali nismo došli na "JNA" da se branimo već da odemo bar sa bodom, pogodili smo prečku u finišu utakmice, nije htela lopta u gol. Ne bih umanjujem pobedu Partizana, oni su imali penal, nisu dali gol zahvaljujući našem golmanu. Šteta za Proleter kao klub", dodao je on.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.