POŠTENO ILI NE?

RUS NIJE HTEO DA KLEKNE - AMERI GA KAZNILI: "Trener mi je rekao da treba da razmislim šta sam uradio"

Autor Milutin Vujičić

O njemu se priča...

Jedan od simbola pokreta "Black Lives Matter" ("Životi crnaca su bitni") jeste i klečanje za vreme intoniranja himne, a to ne žele svi sportisti da ispoštuju.

Postala je uobičajena scena u Premijer ligi, dok se digla se velika frka u Formuli 1, gde je veliki broj vozača odbijao da klekne uoči početka trke. Novi primer "bunta" stiže iz drugog ranga američkog fudbala gde je jedan igrač suspendovan jer to nije hteo da uradi!

U pitanju je Valerij Saramutin, ruski fudbaler koji je rođen u SAD, preciznije u Nju Džerziju, koji je dobio otkaz u drugoligašu Ostin boldu.

"Nisam želeo da kleknem, a u klubu su imali pitanja za mene... Trener mi je rekao da treba da razmislim o svom postupku. Predsednik mi je rekao da je to izraz poštovanja, a ja sam odgovorio da ne razumem zašto to mora da se radi", ispričao je Saramutin za "Sport Ekspres".

Od tada nije počeo nijedan meč, da bi ga potom Ostin i suspendovao...

Saramutin ima američko i rusko državljanstvo, a karijeru je počeo u Dinamo iz Moskve i neke manje popularne klubove iz Rusije, da bi se potom 2019. preselio u Ostin.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Tagovi