Ključna figura

ZLATAN POBEDIO, PA SE POVREDIO: Ako je ozbiljno, Milan je ispao iz šampionske trke!

Autori Goran Arbutina Dušan Ninković

Poraz Napolitanca nije sprečio ni pogodak najboljeg strelca u istoriji. Napulj je gledao Zlatana i prvenac nove mlade zvezde "rosonera".

Izvor: Alessandro Garofalo/LaPresse

Ovo je ako ne godina, a onda sigurno sezona Zlatana Ibrahimovića!

Iako je napunio 39 godina švedski napadač iz vikenda u vikend, bez obzira ko je protivnik, pokazuje da je "gazda“Serije A, a to je u nedelju uveče dokazao i u Napulju - gradu gde Milan nije slavio deset godina!

Napoli - Milan 1:3 (0:1)

Sve do večeras!

Ibrahimović je sa dva rutinska gola u Napulju stigao do učinka od deset golova na sedam mečeva, a Milanu doneo pobedu 3:1.

I mnogo briga, kada je u finišu susreta, zbog povrede, napustio teren...

Poslednji put kada je Milan slavio u Napulju za „rosonere“ igrali su Nesta, Pirlo, Robinjo, Pato i sadašnji trener Napolija Đenaro Gatuzo. I tada je strelac bio Zlatan Ibrahimović.

Prvi put mu je asistirao Teo Ernandez, drugi put Ante Rebić, a čini se da su saigrači u Milanu potpuno svesni uloge koju imaju. Samo dodajte Zlatanu Ibrahimoviću!

Napolitanci su uspeli da smanje na 2:1 preko svog najboljeg strelca u istoriji, Drisa Mertensa, ali je nalet domaćih zaustavio njihov veznjak Timue Bakajoko isključenjem koje je zaradio zbog dva žuta kartona.

Đanluiđi Donaruma dobrim intervencijama u finišu pobrinuo se da ne bude iznenađenja, a „šlag na tortu“ u petom minutu sudijske nadoknade stavio je mladi Norvežanin Jens Hauge svojim prvencem u Seriji A.

Trijumfom u Napulju ekipa Milana preuzela je liderku poziciju na tabeli od Sasuola i sada ima 20 bodova, odnosno dva više od Filipa Đuričića i njegovih saigrača, dok je Napoli šesti sa 14 bodova.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.