Poligon za njegove igrače!

SUPER AGENT SPREMAN ZA NOVU ULOGU: Zahavi kupuje evropskog velikana?

Autor Dušan Ninković

Sprema se prodaja velikana, a novi kupac je poznati fudbalski agent?

Izvor: Youtube/Goal/printscreen

Jedan od najpoznatijih fudbalskih agenata rešio je da u ovaj sport uđe i na drugi način. Pini Zahavi želi da postane vlasnik kluba.

I to kakvog! Velikog, jednog od najvažnijih u državi, tima koji bi redovno trebalo da igra Evropi, Legije iz Varšave.

Kako prenose mediji iz Poljske, Zahavi je zainteresovan da odmah otkupi klub koji je poslednjih nekoliko godina u krizi. U timu iz Varšave mnoge stvari ne štimaju, a on ima rešenje za to.

Naravno, novac je vrlo bitan, a tu su i dobri kontakti u svetu fudbala, pa bi od Legije mogao da pravi super-tim u toj klasi.

Za sada, pregovori su tek počeli. Razlika u ponudi i tražnji je ogromna, čak i do 30 miliona evra. Trenutni vlasnici kažu da klub vredi 80, Pini Zahavi nije spreman toliko da plati.

Sigurno će probati opet jer ako smo nešto naučili o njemu to je da ne odustaje od onoga što želi.

Pitajte Ulija Henesa, čoveka koji ga je nazvao ''pohlepnom piranom'' kada je za ostanak Alabe u Bajernu zahtevao 10 miliona evra.

Pini Zahavi je karijeru počeo kao novinar u Izraelu, odakle je često putovao u Englesku na fudbalske mečeve. Dobre veze i lako sklapanje prijateljstava su mu pomogli da posreduje u nekim transferima, a zatim se probio preko prodaja Rija Ferdinanda i Ešlija Kola.

Bio je važan deo posla kada su vlasnike menjali Čelsi i Portsmut, pa mu kupovina kluba uopšte nije strana. On zna šta radi, a na navijačima Legije iz Varšave je samo da prate kako se razvijaju pregovori.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.