Predugo je postio

BOAĆI POGODIO POSLE 375 DANA: Ugovor ističe, a mesta nema - da li je Ričmond igrač za Zvezdu? (ANKETA)

Autor Dušan Ninković

Napadač crveno-belih konačno zatresao mrežu, prvi put ove sezone.

Izvor: MN Press

Crvena zvezda je ubedljivom pobedom protiv Rada stigla do još jedne jesenje titule. Ostali su izabranici Dejana Stankovića na devet bodova prednosti, a meč su obeležili i golovi Milana Pavkova i Ričmonda Boaćija.

Dok je pogodak srpskog napadača bio sporan, pa je morao da reaguje i Partizan, Ričmond se u strelce upisao nakon čak godinu dana!

Zvuči skoro neverovatno, ali čak i navijači Crvene zvezde koji detaljno prate svaku utakmicu svog kluba bi teško mogli, bez pomoći statistike, da se sete poslednjeg meča na kom je momak iz Gane bio strelac. Bilo je to pre tačno 375 dana!

Od tada su prošla dva prelazna roka, Crvena zvezda je dobrano promenila tim, a Ričmond lutao između terena, klupe za rezervne igrače, tribina i bolničkih postelja. Bilo je tu i povreda koje su ga sprečile da učinak bude bolji.

Pre pogotka protiv Rada, poslednji koji je Ričmond Boaći dao za Crvenu zvezdu bio je od 20. novembra 2019. godine, kada je u Kupu Srbije zatresao mrežu Mačve. I onda, godinu dana posta.

Da podsetimo, na tom meču su starteri bili Srđan Babić koji je trenutno u Portugalu, Radživ van la Para i Hoze Antonio Kanjas kojima se izgubio trag, Miloš Vulić koji je prodat Krotoneu, a igrali su i Marko Marin, Milan Jevtović, Veljko Simić koji je trenutno u drugom planu...

Do kraja sezone je dva puta bio na terenu u Ligi šampiona, četiri puta u prvenstvu, a igrao je i derbi protiv Partizana u Kupu Srbije i nigde nije uspevao da postigne pogodak. Istim ritmom je nastavio i u ovoj sezoni, gde je do sada upisao tek nešto manje od 300 minuta.

Tokom evropskih kvalifikacija nije odigrao ni minut, protiv Genta je bio kasna izmena Dejana Stankovića koja je samo na tri minuta odmarala Falćinelija, u kupu je igrao protiv Zlatibora, a u prvenstvu ima skromnih pet nastupa, jedan gol i tri asistencije.

Možda je meč protiv Rada bio i poslednja prilika da momak iz Gane ubedi Dejana Stankovića da mu treba novi ugovor. Crveno-beli imaju dovoljno rešenja u napadu, povremenom reprezentativcu Gane ugovor ističe narednog leta i pre utakmice protiv tima sa Banjice je delovalo da je njegova misija u Beogradu završena.

Da li je baš tako?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt