Sjajan gest

ODAKLE MESIJU MARADONIN DRES: Dijego ga je stvarno nosio, a Leo je gledao! (FOTO)

Autor Mladen Šolak

Leo, svaka čast!

Lionel Mesi (33) pokazao je u nedelju veličinu, kada je slavio svoj gol na utakmici Barselone obukavši dres Dijega Armanda Maradone dok je "El Pibe" igrao u Njuelsu.

Mesi je veliki navijač tog kluba, u njemu je počeo da igra fudbal, a mnogi su se pitali kako je tako brzo posle Dijegove smrti nabavio njegov dres, koji je očigledno bio originalni.

Tu priču je otkrio "Mundo Deportivo" i zaista je sjajna!

Maradona je zaista nosio dres koji je Mesi obukao dok je igrao za Njuels u sezoni 1993/94, kada je Mesi bio šestogodišnjak.

Za ovu priču je najzaslužniji Serhio Fernandez, argentinski sudija i kolekcionar dresova. On je bio toliko uporan da je u nekoliko situacija hteo da da Mesiju Maradonin dres i konačno je uspeo iz trećeg pokušaja, na Svetskom prvenstvu u Rusiji 2018.

Mesi je očigledno sve vreme znao gde mu je tako dragocen poklon i ove nedelje ga je izvadio iz ormara i obukao da ceo svet vidi njegov oproštaj od argentinskog velikana.

Nastavak ove priče je još lepši, jer je na dan Maradoninog debija za Njuels Leo Mesi sedeo na tribinama sa svojim ocem Horheom! Tog dana je Dijego postigao gol za koji su mnogi primetili da liči na Leov hitac u nedelju.

Sudbina se nekad zaista lepo zaigra.

Pogledajte kako se Mesi oprostio od Maradone.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.