Deli pravdu

ONA ĆE SUDITI LIGU ŠAMPIONA: Upoznali su je Liverpul i Čelsi, a rođena je da u svemu bude prva!

Autor Dušan Ninković

Biće sudija na meču Juventusa i Dinama iz Kijeva.

Izvor: Youtube/PrintScreen

Prva žena koja je sudila u Francuskoj, prva žena u Superkupu Evrope, prva žena u Ligi Nacija, pa u Ligi Evrope... Rođena da ispiše fudbalsku istoriju!

Stefani Frapar, Francuskinja, večeras će postati prva žena koja sudi meč u Ligi šampiona. Na terenu će biti Juventus, Dinamo iz Kijeva i ona!

Frapar je rođena 1983. godine u okolini Pariza, a pre sudijske kariejre, koju je počela već sa 13 godina, igrala je fudbal u lokalnom timu. Prošla je sve kategorije, od suđenja mečeva mlađih kategorija, pa do deljena pravde na najbitnijim mečevima u Francuskoj.

''Privilegija, čast i odgovornost, istovremeno. Nadam se da će put kojim sam išla ohrabriti mlade devojke da počnu da sude'', rekla je jednom prilikom Stefani.

Mediji u Francuskoj je opisuju kao veoma energičnu i temperamentnu, ali njeno dosadašnje iskustvo će joj pomoći da ne sagori u želji da se dokaže na najvećoj sceni. Već je sudila Superkup Evrope, kada su igrali Liverpul i Čelsi, a Jirgen Klop je bio prezadovoljan.

Ove sezone je već dva puta sudila u Ligi Evrope, te zadatke je obavila perfektno, pa je stigla nagrada u vidu delegiranja za elitno fudbalsko takmičenje u Evropi.