Gotovo...

GENT OTPUSTIO TREĆEG TRENERA U SEZONI: Preživeo je Zvezdu, ali nije Slovan - sada je slobodan!

Autor Dušan Ninković

Belgijski tim je potpuno izgubio kompas i mesecima vuče katastrofalne poteze.

Nije dugo trajalo, ali tako je to u Gentu.

U roku od četiri meseca, belgijski tim koji je u grupnoj fazi Lige Evrope bio u grupi sa Crvenom zvezdom je uručio otkaze trojici trenera! Deluje gotovo nestvarno, ali Vim De Deker (38) je sinoć postao treći u tom nizu.

Pet mečeva u grupnoj fazi Lige Evrope bez osvojenog boda i premali napredak u prvenstvu u odnosu na situaciju koju je zatekao koštali su posla mladog stručnjaka koji je trebalo da ugasi vatru. Iz ovog ugla gledajući, nije uspeo.

Sve je počelo otkazom za Jesa Torupa, Danca koji je nešto kasnije preuzeo Kopenhagen. Bilo je to 20. avgusta, a na njegovo mesto je postavljen Laslo Bolonji, Rumun mađarskog porekla, aktuelni trener Panatinaikosa. On je otkaz dobio nakon samo 25 dana!

Tada je na klupu seo De Deker. Bio je to 14. septembar, odnosno pre oko 80 dana. Ako biste da to pretvorite u mečeve, ukupno 17 odigranih susreta, uz učinak od pet pobeda, jednog remija i čak 11 poraza.

Previše neuspeha da bi se saradnja nastavila. U međuvremenu je Gent imao problema sa povredama, korona virusom, umorom zbog igranja na dva fronta, ali i neke otežavajuće okolnosti za De Dekera. Njegov tim je ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona, a čini se da igrom koju trenutno prikazuje neće ni dobiti priliku da igra Evropu naredne sezone.

Tokom svog kratkog, bezmalo tromesečnog mandata na klupi Genta, Vim De Deker je dva puta poražen od Crvene zvezde. U Beogradu, kada je meč vodio pomoćnik Peter Belet, je bilo 2:1 za srpski tim, dok je u Belgiji bilo 0:2.

Kao što je uvek slučaj u ovakvim situacijama, klub se u kratkom i veom šturom saopštenju zahvalio na saradnji dosadašnjem treneru. Gent je svom nekadašnjem igraču i šefu stručnog štaba koji je sinoć dobio otkaz poželeo sreću u daljoj kariejri.

Tagovi