Fudbal

PODIGAO JE ZVEZDU, SADA ĆE PROBATI I SRBIJU! FSS odabrao novog selektora, pregovori već traju

Autor Mladen Šolak

Poznato je i kada bi mogao da nasledi Tumbakovića.

Vladan Milojević na konferenciji za novinare u Atini
Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Po svemu sudeći, Fudbalski savez Srbije je doneo odluku!

Prema pisanju "Večernjih novosti", novi selektor Srbije biće Vladan Milojević (50), najuspešniji trener Crvene zvezde od 1991. godine, koji od februara vodi saudijski Al-Ahli.

"Vladan Milojević je trenutno praktično jedini kandidat za novog selektora Srbije i do kraja godine bi trebalo da bude ustoličen na 'vruću klupu' našeg nacionalnog tima", navedeno je u tekstu.

Beogradski list iznosi i to da bi Milojević već 20. decembra trebalo da zvanično nasledi dosadašnjeg šefa struke "orlova" Ljubiše Tumbakovića, koji nije uspeo da odvede nacionalni tim na EURO ni posle 20 godina.

Prema istom izvoru, Izvršni odbor FSS je dao zadatak potpredsedniku Marku Panteliću da do 15. decembra nađe rešenje za selektora i sportskog direktora, a već je najavljeno da će drugu funkciju i dalje obavljati Vladimir Matijašević.

Milojević je pod ugovorom sa Al-Ahlijem, ali se nekoliko puta već pisalo o njegovom "mimoliženju" sa upravom, pa ne bi bilo iznenađenje ako ugovor bude raskinut i pre dogovorenog isteka u leto 2021.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Milojević je pre Al-Ahlija sedeo na klupi Crvene zvezde od 2017. do 2019. i vodio crveno-bele do istorijskih rezultata – plasmana u grupnu fazu Lige Evrope, a potom i u dve uzastopne Lige šampiona.

Ako ova najava bude ostvarena, da li će biti u stanju da isto tako "razdrma" i reprezentaciju Srbije posle neuspešnog kvalifikacionog ciklusa za EURO?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.