Uživo

PARTIZAN KROZ DRAMU DO NOVE POBEDE: Čukarički ipak nije izdržao, "Džoni" Štulić je heroj crno-belih!

Crno-beli su upisali šestu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima - 1:0!

Izvor: MN PRESS/.

"Možda je ipak trebalo da bude 0:0." Tim rečima je Aleksandar Stanojević rezimirao viđeno na utakmici Partizana i Čukaričkog, dok je još uvek "vruće glave" komentarisao trijumf svog tima. Možda, ali Sejduba Suma i Nikola Štulić nisu tako mislili.

PARTIZAN - ČUKARIČKI 1:0 (0:0)
/Štulić 86/

Od samog početka meča bilo je jasno da će crno-belima biti teško da upišu šesti uzastopni trijumf u svim takmičenjima, kada su u 15. sekundi meča morali da strepe, ali je u samom finišu golobradi napadač uspeo da ulaskom sa klupe bude "džoker" trenera Aleksandra Stanojevića.

Mučio se Partizan sa kreacijom i stvaranjem pravih gol šansi, naročito je bio slučaj u drugom poluvremenu. Kao da su tada igrači Dušana Đorđevića videli da imaju razloga da se okuraže, i oni su uspevali da zaprete preko Veljka Birmančevića, ali tada je Vladimir Stojković pokazao svo svoje iskustvo među stativama.

Vreme je sve brže odmicalo, Stanojević je izmenama pokušavao da trgne svoj tim, ali je igra na terenu sve više "mirisala" na 0:0.

Miloš Jojić je nekoliko puta neprecizno pokušavao, Suma je imao jedan dobar slobodan udarac, ali sa prevelike udaljenosti, dok je čak i Ivan Obradović imao jedan udarac. Ipak, ništa od toga nije bilo iskreirano iz neke prave timske akcije.

Ali jeste ona iz 86. minuta - ispostaviće se da je to bilo sasvim dovoljno.

Lepa kombinacija Jojića i Sume je dovela Gvinejca u situaciju da dribla, odlično se snašao i potom asistirao za Nikolu Štulića.

Mladi napadač radi ono što napadači treba da čine - stajao je na pravom mestu u pravo vreme i matirao Đorđa Petrovića za svoj prvenac i novu pobedu Partizana.

Prebrodili su crno-beli i "brđane", nimalo lako, ali su uspeli. Možda je na kraju trebalo da bude 0:0, mislio se Stanojević posle meča, ali uprkos kadrovskim problemima, njegovi igrači su mu "doneli" sva tri.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

18:00

KRAJ UTAKMICE!

Partizan - Čukarički 1:0!

Opširnije čitajte klikom na *UVODNA VEST*

17:57

Još 3 minuta nadoknade!

17:56

Evo kako je Partizan stigao do 1:0

Veliko slavlje za Nikolu Štulića!

17:53

GOOOOOOL, PARTIZAN VODI 1:0!

Nikola Štulić je strelac! Na pet minuta do kraja uspeva da postigne gol mladi napadač posle asistencije Sume i lepe akcije crno-belih!

17:48

81' - Jojić neprecizno

Dug napad Partizana, trajalo je sve to, na kraju je Jojić ušao s loptom s levog krila i odlučio se na šut, ali ponovo jako neprecizno.

Urošević posle toga na terenu menja Ivana Obradovića na mestu levog beka.

17:44

77' - Sumin projektil!

Sejduba Suma je izuzetno snažno šutirao iz slobodnog udarca sa gotovo 30 metara, ali ova "strela" ide po sredini gola pa Petrović uspeva da je boksuje.

Ostaje 0:0 u Humskoj.

17:43

Promena u Čukaričkom

Milutin Vidosavljević ulazi u igru umesto Asmira Kajevića. Pametna izmena za goste, jer je Kajević posle žutog kartona već načinio još jedan faul.

17:42

75' - Stojković ne da gol iz kornera!

Savić je centrirao i uz pomoć vetra lopta ide direktno pod prečku, ali Vladimir Stojković je izbija preko gola.

Iz narednog kornera, golman Partizana sigurno hvata loptu i započinje novi napad domaćih. Sve je manje vremena za gol...

17:40

73' - I Savić preti Partizanu

Povukao je sa desne strane u sredinu, sa 20 metara šutirao, ali snažan udarac ide preko gola. Preti i dalje Čukarički, igraju dosta bolje u drugom poluvremenu.

17:36

69' - Preambiciozan slobodnjak Jojića

Velika udaljenost, veliki i promašaj igrača Partizana.

17:34

67' - Prva prava šansa za Partizan u nastavku!

Lutovac je probio po desnoj strani i centrirao, tamo na drugoj stativi se stvorila gužva, Jojić je slabo igrao glavom, pa onda potom na pet metara Štulić ne uspeva da zahvati loptu.

Igrači Čukaričkog izbijaju daleko iz šesnaesterca i raščišćavaju ovu opasnu situaciju, a Stanojević je pored klupe Partizana besan na nekog od svojih igrača!

17:30

63' - Poigrava se Stojković!

Nije na vreme ispucao loptu, dodao ju je Lutovcu koji je gubi od Birmančevića, ali nakon što se igrač Čukaričkog zapetljao, više to nije bilo tako opasno.

Umalo da Lutovac obori Birmančevića u svom šesnaestercu, imao je sreće prinudni desni bek crno-belih.

17:28

62' - Promena u Čukaričkom

Milan Savić menja Danila Pantića, nekadašnjeg igrača Partizana.

17:26

59' - Obradoviiiić!

Snažan udarac niotkuda, snažan udarac iskosa, ali nedovoljno precizan.

Bio je to šut Ivana Obradovića, levog beka crno-belih i to na asistenciju mladog Štulića.

17:24

Suma i Štulić na terenu

Izlazi Bibars Natho, pa će tako sada Gvinejac biti na mestu polušpica.

Na terenu je i Nikola Štulić umesto Filipa Stevanovića, jedini pravi špic u timu Partizana večeras, pa će Asano preći na desno krilo.

17:20

53' - Kovač, ali bez opasnosti

Vezista Čukaričkog jednu odbijenu loptu posle centaršuta iz prve uspeva da zahvati sa oko 25 metara, ali šutira daleko od gola.

17:16

48' - Birmančević u velikoj šansi, brani Stojković!

Ogromna šansa za Birmančevića! Loših nekoliko minuta za Svetu Markovića koji je baš naivno "ispao" iz igre "podletevši" pod jednu visoku loptu.

Birmančević beži odbrani crno-belih, pa onda iskosa sa 10 metara biva usamljen, šutira, ali Vladimir Stojković brani stopalom! Ostaje 0:0!

17:14

Žuti karton za Svetu Markovića

Štoper Partizana je faulirao Stefana Kovača laktom u vilicu. Vezista Čukaričkog se baš naljutio tom prilikom, a sudija je ispravno sankcionisao Markovića.

17:12

Počelo je drugo poluvreme

Lutovac na terenu umesto Aleksandra Miljkovića, dok je kod gostiju umesto Ndiajea sada Eze.

17:05

Detalji iz prvog poluvremena

16:56

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Partizan - Čukarički 0:0

Solidno poluvreme za crno-bele, iako su posle 15 sekundi utakmice morali da spasavaju svoj gol. Od tada su bili bolji tim, stvorili su više šansi, iako možda ne one najbolje.

Jednu koja bi se tako mogla okarakterisati nije uspeo da iskoristi Maki Banjak posle gužve u šesnaestercu Čukaričkog. Gosti će biti zadovoljni trenutnim rezultatom, mada su u par navrata i oni uspevali da zaprete.

U šutevima je 7:1 za Partizan, ali samo 1:0 u okvir gola. U kornerima je 7:0, u posedu lopte je odnos 62:38 u korist domaćih. Ipak, na semaforu i dalje početni rezultat...

16:54

45+1' - Žuti karton za Kajevića

Fudbaler Čukaričkog je probao da nepropisno blokira slobodan udarac na sredini terena i zbog toga dobija javnu opomenu.

16:52

44' - Banjak opet najopasniji!

Treća prilika za štopera Partizana, posle novog kornera Jojića.

Pobegao je odbrani Čukarički, ali je iz naizgled dobre pozicije loše zahvatio loptu. Na kraju samo gol-aut!

16:49

41' - Zdjelar faulira Ndiajea

Skočili su sa obe klupe posle jauka na sredini terena, ali ispostavilo se da je vezista Partizana nagazio Ndieajea prilikom jednog duela. Isprva je sve izgledalo još ozbiljnije...

16:45

37' - Šansa za Čukarički!

Birmančević je imao priliku za "brđane"! Pobegao je odbrani crno-belih, prvo je bio izblokiran od strane Miljkovića, a onda iskosa sa leve strane sa oko 7-8 metara šutira pored gola.

Čini se da je mogla da ovo bude još opasnija prilika za goste!

16:41

33' - Žuti karton za Ndiajea

Dobio je upozorenje od sudije da će biti opomenut, potom je nešto dobacivao pa zbog toga igrač Čukaričkog dobija javnu opomenu.

Ljut je trener Đorđević na svog igrača jer je potom i ironično aplaudirao sudiji, ali mu je tom prilikom sudija malo "progledao kroz prste".

16:38

30' - Natho, opasno je!

Udarac sa distance, tehnički sjajan i snažan udarac, ali odlazi oko metar od stative gola Čukaričkog.

16:32

23' - Banjak preti dva puta!

Dobar udarac Kamerunca posle centaršuta s desne strane, visoka lopta ide ka prečki, a golman Čukaričkog izbija u korner.

A onda posle novog kornera nova velika šansa i opet Banjak! Sa četiri metra je uklizao da ubaci odbijenu loptu u mrežu, ali Đorđe Petrović opet sjajno reaguje na golu Čukaričkog i telom brani udarac! Nema gola, ostaje 0:0!

16:29

20' - Marković izblokiran!

Korner Partizana iz levog ugla stiže do Svetozara Markovića, ovaj šutira, ali je izblokiran i odlazi malo pored stative... Posle toga novi korner Jojića koji zbog jakog vetra pogađa spoljni deo mreže Čukaričkog.

Oprezna utakmica do sada na obe strane...

16:24

Umalo autogol Danila Pantića!

Zamalo da bivši igrač Partizana donese crno-belima prednost!

Vratio je jednu visoku loptu nazad za golmana Đorđa Petrovića, ovaj je zbog jakog vetra imao problem da stigne loptu, pa ona odlazi u korner malo pored gola! Posle kornera, Banjak glavom šutira pored gola...

16:23

15' - Natho besan na sudiju

Faul nad Stefanom Kovačem je razljutio Partizanovog Izraelca, ali dobro je za njega da nema žutog kartona zbog žustre reakcije.

16:18

10' - Nema novih šansi

Partizan malo više dominira posedom, igra se mirno za sada, iako smo gol mogli da vidimo posle samo 15-20 sekundi utakmice.

16:12

4' - Prvi korner za Partizan

Nije bilo veće opasnosti posle centaršuta Miloša Jojića.

16:09

Čukarički posle 15 SEKUNDI mogao da povede!

Odmah sa centra su krenuli i Danilo Pantić je napravio lucidan potez, a posle dosta gužve, Partizan uspeva da se odbrani na samom startu utakmice. Jako opasno je bilo pred golom Stojkovića!

16:08

UTAKMICA JE POČELA

Skoro 10 minuta kašnjenja, igra se u Humskoj!

16:0

Još uvek nije počela utakmica

Kasni početak zbog malih problema sa jednim golom i šipkom koja pridržava mrežu.

15:50

Crno-beli u seriji pobeda

U poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima, Partizan je upisao svih pet pobeda. Ekipa Aleksandra Stanojevića je primila samo jedan gol u tih 450 minuta fudbala, pa je jasno da su usponu forme.

15:25

Partizan bez špica

Povrede i virus korona su napravile veliki problem u sastavu Partizana na poziciji napadača. Bez nekoliko opcija u špicu trener Stanojević je morao da eksperimentiše, tako da će na ovom susretu u špicu biti Takuma Asano. 

15:25

Izašli su i sastavi timova!

Znamo kako će ekipe izaći na teren na ovom meču. 

PARTIZAN: Stojković; Obradović, Banjak, Marković, Miljković; Šćekić, Zdjelar; Jojić, Natho, Stevanović; Asano

ČUKARIČKI: Petrović, Kamenović, Kajević, Mijailović, Ćirković, Ostojić, Pantić, Šapić, Ndijae, Kovač, Birmančević

14:40

Dobrodošli u MONDO Live

Budite i ovog poslepodneva uz MONDO, uživo ćemo pratiti dešavanja na meču Partizana i Čukaričkog u okviru 17. kola Superlige Srbije.

Utakmica počinje u 16.00 časova.

Ukratko

  • Partizan je upisao 5 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, na kojima su primili ukupno 1 gol.
  • Čukarički je bez pobede na gostovanju u Superligi još od 15. avgusta i meča protiv Zlatibora.
učitaj još +