Pravna bitka

OTVORILI MARADONIN TESTAMENT I DOŽIVELI ŠOK: Nema žene sa kojom je bio 24 godine, a ni njihovih ćerki!

Autor Nikola Lalović

Dijego Maradona je imao buran život i mnogo dece.

Izvor: MNPress

Mnogo dece i mnogo žena pred sudom znači – mnogo potencijalnih naslednika! A to stvara sudske probleme i veliku medijsku halabuku.

Procenjeno je da je Maradona tokom života zaradio oko 500 miliona dolara, ali Argentinac nije bio poznat kao neko ko zna da štedi, pa je tako od te cifre na kraju ostalo oko 75 miliona.

"To će biti rat njegovih naslednika za bogatstvo koje je Maradona ostavio", rekao je novinar Hulio Čiapeta, dobro upućen u dešavanja oko slavnog fudbalera.

Najnovije vesti govore o tome da je testament Dijega Armanda Maradone otvoren, a neke stavke iz njega su pokrenule novu lavinu skandala, komentara, ali i budućih sudskih procesa.

Klaudija Viljafane, supruga sa kojom je “El Pibe” bio u braku 24 godine je izostavljena iz testamenta. U testamentu nema ničega ni za njihove ćerke Đalmu i Đaninu, sa kojima je slavni Argentinac imao jako prisan odnos tokom života.

Argentinski ugledni dnevnik “Klarin” je javio da je Maradona nedavno odlučio da isključi Klaudiju, Đalmu i Đaninu iz nasledstva. Sa svojom bivšom suprugom Maradona je bio u zavadi od ranije, pošto ju je optužio za krađu.

I to ne malu – Dijegu je nedostajalo 6 miliona dolara sa računa i 458 jako važnih i vrednih suvenira koje je prikupio tokom karijere.Ćerke su tom prilikom stale na stranu majke, što je presudilo da sada budu isključene iz nasledstva.

Maradona je imao petoro priznate dece koja su rođena od 1986. do 2013. godine, ali daleko od toga da je to sve. Još četiri žene tvrde da imaju decu sa Maradonom, ukupno šestoro ljudi tvrdi da im je Maradona otac.

Nepriznata deca takođe žele deo "kolača" koji će biti podeljen posle "El Pibeove" smrti. Jedan od nepriznatih sinova je čak išao dotle da je tražio da se Maradona otkopa kako bi se utvrdilo da mu je on otac.

Imovina koja će se deliti je impozantna i najrazličitija moguća, Od autorskih prava na njegov lik i delo, preko novca, stambenih objekata do fabrika, hotela, nakita, vrednih fudbalskih suvenira do automobila i skupocene odeće.

Ovo će biti dug i iscrpljujući proces, a "sapunici" oko njegovog nasledstva se ne vidi kraj. Ovo je zapravo, tek početak.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.