PRIČA DANA!

OTKRIVAMO - ZAŠTO MILOJEVIĆ NEĆE SA MATIJAŠEVIĆEM: Puklo je zbog rasprodaje, "propao bih u zemlju", ali i sina!

Autor Milutin Vujičić

Od zajedničkog stvaranja moćnog Čukaričkog do tačke razdora preko Milojević nije mogao da pređe. Sada im se putevi ponovo prepliću u reprezentaciji Srbije, a potencijalni selektor navodno ne želi da popusti.

Izvor: MN Press

Vladan Milojević je prvi pik za novog selektora Srbije. To je informacija koja već nekoliko dana cirkuliše u srpskim medijima i čini se da je bivši trener Zvezde sve bliži tome da nasledi Ljubišu Tumbakovića na klupi "orlova", ali postoje i dva preduslova za tako nešto.

Prvi je da FSS plati obeštećenje za njega Al Ahliju, pošto ima čvrst ugovor sa Saudijcima, a drugi, koji je "Žurnal" objavio u nedelju glasi - odlazak Vladimira Matijaševića iz reprezentacije.

Poruka koju je Milojević poslao Marku Panteliću i ostalim ljudima iz FSS za mnoge je bila iznenađenje, pošto u dosadašnjem delu trenerske karijere nije važio za osobu koja ima neprijatelje, ali njegov odnos sa Matijaševićem daleko je od idealnog.

Sarađivali su u Čukaričkom, zajedno podigli Kup Srbije, ali onda se ružno rastali i te rane do danas nisu zarasle, pa je zbog toga Milojević navodno postavio ultimatum "on ili ja".

Matijašević je u FSS došao pre godinu i po dana na funkciju sportskog direktora. Uspeo je da bude spona u pomirenju sa Lukom Jovićem i Lukom Milivojevićem, restruktuirao mlađe kategorije, uspešno 'vrbovao' naše talente iz inostranstva, davao i mnogo umerenije izjave od prethodnika Darka Kovačevića, a o njegovoj budućnosti u reprezentaciji raspravljalo se pre nekoliko dana kada je odlučeno da dobije apsolutnu podršku.

Ipak, nakon što je izjavio da nema odgovornost za Tumbakovića i posle uslova koji je postavio Milojević, jasno je da će FSS morati da bira između dve opcije pošto se Matijašević neće povući.

KADA JE "PUKLO" U ČUKARIČKOM?

Izvor: MN Press - arhiva

Dvojica bivših igrača Zvezde sarađivala su tokom tri godine na Banovom brdu. Milojević je podigao Čukarički na novi nivo i sa njima osvojio Kup Srbije (2014/15), da bi nakon toga počeli da se javljaju prvi problemi o kojima je trener dugo ćutao i trpeo ih...

Čukarički je tokom leta značajno oslabljen, Matijašević je prodao najbolje igrače Nikolu Stojiljkovića, Slavoljuba Srnića i Rajka Brežančića, pušteni su još Zoran Rendulić i Ivan Todorović, dok nisu stigle prave zamene koje bi mogle da nadomeste njihov odlazak. Milojević se nadao da će ekipa moći da raste i da beleži i bolje rezultate, ali umesto toga mu je ostavljen slabiji tim.

Takva odluka doneta je posle neuspeha u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Čukarički je prošao Maribor, a onda ispao od azerbejdžanske Gabale iako je pobedio u prvom meču (1:0).

Na to su se nadovezali i porazi u domaćem prvenstvu.

"Propao bih u zemlju!Ovo nam je, posle Niša, najgora utakmica u poslednjih godinu dana, koliko sam u klubu. Igrači su u glavama bili odsutni, ne znam šta se desilo. Odgovornost prvi prihvatam, ali treba uvideti, i kad je lepo i kad je loše, šta se dešava", rekao je tada Vladimir Matijašević i započeo "otvoreni sukob" sa trenerom Milojevićem.

POSLE TOGA JE I MILOJEVIĆ UZVRATIO...

Izvor: MN Press

Nije se dopalo Vladanu Milojeviću što su od njega traženi rezultati bez ulaganja, pa je tako atmosfera na Banovom brdu pogoršana samo nekoliko meseci nakon velikog uspeha.

Milojević je poručio da je njegova ostavka "kovertirana" i da više ne može da radi sa Matijaševićem koji se posle poraza od Gabale nije pojavljivao na poslu. Spekulisalo se da je podneo ostavku, ali je na kraju Milojević bio taj koji ne otišao sa Banovog brda.

"Da, imamo problem, imamo ga. Ne bežim ni od čega. Za uspehe Čukaričkog velike zasluge imaju igrači koji su bili i koji jesu deo tima. Oni su doveli klub na ovaj nivo. Jako se teško uspeh stvara, potrebno je mnogo vremena, truda i 'fudbalske' žrtve. Ali, nažalost, sve to može da se sruši brzo i lako. Ja sam dugo u ovom klubu, za srpske uslove, i verujte mi da prvi neću dozvoliti da se ovo sruši. Ako je moj odlazak u pitanju, prvi sam koji ću da odem i da preuzmem svu odgovornost. U svakom slučaju, nešto mora da se desi i to ćemo videti narednih dana", pričao je tada Milojević i dodao da mnoge stvari nisu onakve kakve je očekivao i želeo.

Nekoliko nedelja posle toga, pred meč sa Partizanom, u kome je slavio 1:0, podneo je ostavku i na konferenciji za medije saopštio da se sa Čukaričkim rastaje prijateljski.

"Postigli smo istorijski uspeh i ispisali nove stranice kluba, a osvajanje Kupa prošle sezone je bila samo kruna našeg rada. Došlo je vreme da krenem dalje da svako ide svojim putem. Ja od fudbala živim, nastaviću da radim da se edukujem, mene pare ne zanimaju ja ovo radim iz ljubavi", rekao je tada Milojević koji je mesec dana kasnije preuzeo Omoniju.

OSTAO JE NEMANJA U KLUBU, ALI NE DUGO!

Izvor: MN Press

Kada je Vladan Milojević napustio Čukarički - u klubu je i dalje bio njegov sin Nemanja. Debitovao je dve godine kasnije kod Nenada Lalatovića, imao solidnu minutažu u svojoj drugoj profesionalnoj sezoni, ali je napustio Banovo brdo bez obeštećenja.

Nemanja Milojević nije želeo da produži ugovor sa Čukaričkim iako je Nenad Lalatović javno apelovao da dođe do dogovora, pa su mnogi to protumačili kao Vladanovu "osvetu".

"Mislim da je napravio veliku grešku jer je imao moralnu obavezu da se produžetkom vernosti odluži Čukaričkom za sve što mu je klub pružio u karijeri. Nisam bio na tom sastanku na kome su gazda Obradović i njegov otac vodili pregovore o nastavku saradnje, ali sam čuo da je porodica Milojević insistirala da Nemanja mora da počne svaku utakmicu u prolećnoj polusezoni. To nijedan trener koji drži do sebe ne može da obeća jednom igraču", rekao je Lalatović tada za MONDO.

Mladi fudbaler je otišao u Vojvodinu, potom je bio u Grčkoj, a sad je član Voždovca.

U međuvremenu je Vladimir Matijašević napustio Čukarički, radio u AEK-u oko šest meseci, ponovo se vratio u domaći fudbal i potom preuzeo funkciju sportskog direktora reprezentacije Srbije gde bi mogao ponovo da sarađuje sa Vladanom Milojevićem, ali čini se da "ratne sekire" neće biti zakopane zbog mnogo razloga.

Milojević je sada u poziciji da bira svoje saradnike u reprezentaciji i ostaje da se vidi da li će uspeti da se dogovori sa FSS.

Ako ne bude dogovora, prelazi se na druge kandidate...

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.