JOŠ 24 SATA!

SRBIJA DOBIJA RIVALE ZA MUNDIJAL: Možemo s Hrvatima, "orlovi" u drugom šeširu!

Autor Milutin Vujičić

Izaberite idealnu grupu reprezentaciji Srbije... Ako je to moguće?

Izvor: MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije trenutno "merka" novog selektora. Izvesno je da odlazi Ljubiša Tumbaković, kao i da je prvi kandidat za to mesto Vladan Milojević postavio navodno uslove, a pre ove odluke čeka nas žreb za naredni ciklus kvalifikacija.

Nakon neuspeha protiv Škotske zbog kog ćemo propustiti Evropsko prvenstvo, našoj reprezentaciji predstoji bitka u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Žreb će biti održan u ponedeljak (18 časova) u Nionu, a od ranije je poznato da reprezentacija Srbije u nove kvalifikacije ulazi iz drugog šešira. To dugujemo remiju protiv Mađarske i pobedom nad Rusijom, pa to bar na papiru znači da ćemo imati malo lakši posao.

Nećemo moći da igramo sa Švajcarskom, Velsom, Poljskom, Švedskom, Austrijom, Ukrajinom, Turskom, Slovačkom i Rumunijom, ali ima i jačih od njih!

U prvom šeširu su smeštene sledeće reprezentacije: Belgija, Francuska, Engleske, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Nemačka i Holandija, pa je već sada jasno da koga god izvučemo, sem Danske, imaćemo mnogo problema.

  • PRVI ŠEŠIR: Belgija, Francuska, Engleske, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Nemačka i Holandija.
  • DRUGI ŠEŠIR: Švajcarska, Vels, Poljska, Švedska, Austrija, Ukrajina, Turska, Slovačka i Rumunija
  • TREĆI ŠEŠIR:  Rusija, Mađarska, Irska, Češka, Norveška, Severna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska.
  • ČETVRTI ŠEŠIR: BiH, Slovenija, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija, Bugarska, Izrael, Belorusija, Gruzija i Luksemburg.
  • PETI ŠEŠIR: Jermenija, Kipar, Farska Ostrva, Azerbejdžan, Estonija, Kosovo, Kazahstan, Litvanija, Letonija i Andora
  • ŠESTI ŠEŠIR: Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino.

Da bismo se plasirali na Svetsko prvenstvo moramo da osvojimo grupu, eventualno postoji šansa da se Mundijala domognemo kao drugoplasirani.

Sve drugoplasirane ekipe iz grupa će zajedno sa još dva nacionalna tima iz Lige nacija igrati baraž. Tih 12 reprezentacija će biti podeljeno u tri plej-of grupe, koje će se igrati po nokaut sistemu na jednu utakmicu i daće tri tima koja će nastupiti u Kataru.

Šta mislite, imamo li šanse da se plasiramo na Svetsko prvenstvo 2022. godine?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt


Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.