Impresivno

ONI SU NAJBOLJI TANDEM PREMIJER LIGE: Kejn i Son pogurali Arsenal ka zoni ispadanja!

Autor Dušan Ninković

Kakva partija ekipe Žozea Murinja.

Totenhem je lako i ubedljivo savladao svog najvećeg rivala, Arsenal i sebi ''kupio'' novo vreme na vrhu tabele Premijer lige. Kod najbližih situacija je situacija katastrofalna, pošto su blizu zone ispadanja.

Teško je zamisliti da će se to i desiti u ekipi koja ima, recimo, Pjer-Emerika Obamejanga, ali... Stvarno igraju katastrofalne.

Totenhem - Arsenal 2:0 (1:0)

/Son 13, Kejn 45+1/

Ekipa Mikela Artete je na gostovanju najvećem rivalu imala posed lopte od čak 70%, ali nije znala šta bi sa njom trebalo uraditi. Kada su igrali najbolje primili su drugi gol i praktičnu izgubili utakmicu.

Prvi pogodak na meč je pravo remek-delo Sona, kog je ponovo proigrao Kejn. Nišanio je, pogodio to što je hteo i doneo prednost Žozeu Murinju koji će imati razloga za zadovoljstvo.

Prednost je duplirao Hari Kejn, kom je upravo momak iz Južne Koreje asistirao u kontri Totenhema i to u trenucima kada ''Pevci'' nekoliko minuta nisu pipnuli loptu! Sa leve strane, na prvu, pod prečku, preko nemoćnog Lena!

Bilo je to impresivno, a Murinjove ekipe, posebno kada igraju sa slabijim timovima, ne gube ovako stečenu prednost.

Totenhem ima 24 boda nakon 11 kola i na prvom mestu tabele bi društvo mogao da mu pravi samo Liverpul, koji ima tri boda i meč manje. Arsenal ima 13 bodova, niz od četiri meča bez pobede i 15. mesto na tabeli!