Kakvu grupu želite?

ŽREB ZA SVETSKO PRVENSTVO 2022. U KATARU: Srbija čeka rivale u kvalifikacijama, prenos samo na jednoj televiziji!

Autor Dušan Ninković

Na žrebu u Nionu saznaće se raspored po grupama.

Kvalifikacije za Mundijal su nam uvek išle bolje od onih za Evropsko prvenstvo! Praktično već danas počinje novi krug, kvalifikacioni ciklus za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

Srbija će večeras od 18 časova (prenos na RTS2) saznati imena svih protivnika sa kojima će se boriti za učešće na najvećem fudbalskom događaju, Mundijalu.

Neće biti lako, to niko ni ne očekuje, ali Srbija pred žreb za kvalifikacije ima veoma dobru poziciju. Remi protiv Mađara i deklasiranje Rusa pomoglo nam je da ostanemo u drugom šeširu, pa šanse za plasman postoje!

Ostankom u drugom šeširu Srbija je izbegla Švajcarsku, Vels, Poljsku, Švedsku, Austriju, Ukrajinu, Tursku, Slovačku i Rumuniju! Ima tu i nekoliko veoma jakih reprezentacija, pa je sreća što je naš nacionalni tim uspeo da zadrži mesto među 20 najboljih.

Probleme bi, ipak, mogao da napravi šešir broj 3. Iz prvog šešira, u onoj najvećoj grupi favorita, gde su i mnogobrojni nacionalni timovi koji planiraju da osvoje Mundijal za dve godine, ne može da nam zapadne niko lak. Ali, iz trećeg šešira može da stigne ''mina''.

Tamo su, između ostalih, neugodni Rusi koji će tražiti osvetu, slično kao i Norvežani, tu je Češka, Mađarska, Grčka koja bi mogla da stvori mnogo problema našoj reprezentaciji... Neće biti lako, ni u jednom slučaju.

Evropske reprezentacije će na današnjem žrebu biti podeljene u deset grupa i to tako što će pet grupa biti po pet ekipa, dok će u preostalih pet biti šest nacionalnih timova. Plasman na Mudnijal u Kataru 2022. godine će izboriti samo prvoplasirane reprezentacije, dok će timovi koji zauzmu drugu poziciju igrati baraž.

SASTAVI ŠEŠIRA:

Prvi šešir

  • Belgija, Francuska, Engleske, Portugal, Španija, Italija, Hrvatska, Danska, Nemačka i Holandija.

Drugi šešir

  • Švajcarska, Vels, Poljska, Švedska, Austrija, Ukrajina, Turska, Slovačka i Rumunija

Treći šešir

  • Rusija, Mađarska, Irska, Češka, Norveška, Severna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska.

Četvrti šešir

  • BiH, Slovenija, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija, Bugarska, Izrael, Belorusija, Gruzija i Luksemburg.

Peti šešir

  • Jermenija, Kipar, Farska Ostrva, Azerbejdžan, Estonija, Kosovo, Kazahstan, Litvanija, Letonija i Andora

Šesti šešir

  • Malta, Moldavija, Lihtenštajn, Gibraltar i San Marino.
Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.