ŠTA ĆE ODLUČITI?

3 OPCIJE ZA SEKUA SANOGA: Zvezda može da ga zadrži, Al-Itihad ga neće!

Autor Milutin Vujičić

Pokazao je da je potreban Zvezdi, ali problem su godine...

Seku Sanogo.
Izvor: MN Press

Seku Sanogo je tokom jeseni bio jedan od važnijih "šrafova" u igri tima Dejana Stankovića, ali pitanje je da li će i tokom proleća igrati za Crvenu zvezdu.

Razlog je što mu ističe dogovorena jednogodišnja pozajmica. Sanogo je stigao u januaru iz saudijskog Al Itihada i tada je dogovoreno da će u Zvezdi ostati do 31. decembra, a kako se taj datum ozbiljno približio potrebno je videti idući korak crveno-belih.

U ugovoru o pozajmici nije ubačena klauzula o otkupnoj klauzuli i stoga su pregovori otvoreni, posebno ako se zna da Al Itihad ne namerava da zadrži Sanoga.

Pred defanzivnim vezistom iz Obale Slonovače su tako tri opcije - prva je produžetak pozajmice sa Zvezdom, druga je pozajmica u neki drugi klub, a treći sporazumni raskid ugovora sa Al Itihadom, što je i najteže izvodljivo u ovom trenutku.

I ranije je saudijski klub probao da ga se "reši", ali je problem predstavljala visoka plata.

MONDO je već pisao da je Seku Sanogo u Al Itihadu zarađivao godišnje oko 2,5 miliona evra (Zvezda plaća oko petinu sume), a ugovor mu traje do juna 2022. godine.

Kako će Sanogo idućeg maja proslaviti 32 godine, i nema naročit potencijal za prodaju, Al Itihad gotovo da nema šansu da ga proda i zaradi, iako je tokom jeseni imao odličan učinak u Ligi Evrope gde je sa Zvezdom obezbedio nokaut fazu.

Izvor: MN Press

Pitanje je i šta Zvezda želi u ovom trenutku, zbog toga se toliko čeka sa odlukom, pošto je jedini još zadnji vezni u timu Njegoš Petrović pred prodajom u Belgiju.

Sanogo je za Zvezdu odigrao 18 mečeva i zabeležio dve asistencije, nakon što je prvu polusezonu skoro celu propustio.

Na vrata prvog tima kuca Ričard Odada iz Grafičara, ali teško je da će njemu Crvena zvezda odmah pružiti potpuno poverenje na najodgovornijoj poziciji u timu kada je na talonu čak i osmina finala Lige Evrope.

U ovom trenutku deluje da je Sanogo najbliži produžetku pozajmice za još šest meseci nakon čega će se ponovo razmišljati o njegovoj budućnosti.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.