ZAR SE TO SME?

MARADONA SE PRE SMRTI ISPOVEDIO SVEŠTENIKU: Otkriveni detalji - Dijego se molio da mu Bog oprosti zbog burnog života

Autor Milutin Vujičić

"Rekao mi je tada da želi samo mir...".

Prošle su skoro dve nedelje otkako je umro Dijego Maradona, a to koliko je bio veliki i uticajan fudbaler najviše govori kako su se prijatelji i navijači opraštali od njega, kao i to što ste o njemu mogli da pročitate veliki broj anegdota, svedočenja, rasprava...

Tako je argentinski sveštenik Gustavo Rubio otkrio (zar se to sme!?) detalje njegovog poslednjeg susreta sa Maradonom koji ga je pozvao u septembru 2019. godine.

Bilo je to nedugo pošto je prihvatio ponudu Himnazije da postane njihov trener, pa je zbog toga želeo da razgovara sa sveštenikom u kog je očigledno imao puno poverenje. Sreli su se u crkvi "Marije Auksiladore" i taj razgovor je Rubio prepričao medijima.

"Dijego mi je tražio blagoslov", kazao je argentinski sveštenik.

"Rekao mi je tada da želi samo mir i da je zato preuzeo Himnaziju. Začudilo me je što je želeo da priča sa sveštenikom. Molio se da mu Bog oprosti zbog života kakav je živeo".

Uspeo je da sa Himnazijom ostane u ligi, zasluge doduše idu i promeni zbog pandemije korona virusa, ali se njegovo zdravstveno stanje pogoršalo pre nekoliko meseci. Operisan je zbog hematoma na mozgu, a umro je ubrzo po puštanju na kućno lečenje.

"Rekao mi je da je njegova majka Tota prolazila kroz teške situacije i da se zato okrenula veri i u njoj pronalazila snagu", kazao je sveštenik i dodao da mu se potom Maradona obratio:

"'Maradona je rekao 'e od sada će biti kako Bog zapoveda. Bilo je dosta sra**a u životu zbog kojih žalim. Ipak, uradio sam i neke dobre stvari'. Impresioniralo me je što je shvatio greške koje je napravio. Rekao mi je i da zna da ne bi trebalo da bude idol bilo kome".

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.