Počivaj u miru

ARGENTINA U SUZAMA: Umro čovek koji ih je jedini put posle Maradone doveo u finale Svetskog prvenstva!

Autor Nikola Lalović

Teški dani za Argentinu.

Izvor: Youtube/CristianCabral

Još Argentina plače za Dijegom Armandom Maradonom, još uvek se na svakom koraku odaje pošta verovatno najvoljenijem fudbaleru u istoriji, a sada je još jedna legenda argentinskog fudbala preminula. 

Iskusni trener Alehandro Sabelja umro je u 66. goodini posle infekcije koju je dobio u bolnici. On je primljen zbog problema sa srcem, ali je posle komplikacija sa infekcijom preminuo.

Sabeljin najveći rezultat u karijeru desio se na mestu selektora svoje domovine. Predvodio je Argentince do finala Svetskog prvenstva 2014. godine kada je na kraju gol Marija Gecea "oteo" Argentincima trofej ispred nosa. 

Trenerskim poslom se bavio samo kratko - tri godine u Estudijantesu i tri godine kao selektor, ali je bio jako učinkovit. Sa Estudijantesom je 2009. osvojio Kopa Libertadores, a u finalu Svetskog prvenstva klubova je od Barselone izgubio posle produžetaka. 

Sabelja je imao sjajnu igračku karijeru, bio je legenda River Plejta, a nastupao je i za Šefild junajted krajem sedamdesetih. Jednu sezonu je odigrao u Lidsu, a u Estudijantesu se proslavio i kao fudbaler pošto je nastupio na preko 150 utakmica za taj tim. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.