Incident!

SKANDAL KAKAV LIGA ŠAMPIONA NE PAMTI: Turci napustilil teren u Parizu!

Autor Mladen Šolak

Obustavljena je igra na stadionu Pari Sen Žermena! Sudija je vređao gostujuće igrače na rasnoj osnovi!

Ovakav skandal nismo videli u Ligi šampiona decenijama unazad!

U toku utakmice Pari Sen Žermen – Istanbul Bašakšehir, neko iz delegacije gostiju optužio je četvrtog arbitra iz Rumunije Konstantin Kolteskuaa da ga je uvredio na verskoj ili rasnoj osnovi i to je dovelo do prekida utakmice...

A nedugo potom i do odlaska kompletnog tima Bašakšehira u svlačionicu!

Prema prvim i još nepotvrđenim informacijama, sa klupe turskog tima optužili su Rumuna da je jednog od njihovih igrača ili pomoćnih trenera vređao pominjući njegovu boju kože, na šta su se u gostujućem timu podigli i napustili teren.

Nedugo potom, za njima su otišli i igrači Pari Sen Žermena, kao i kompletna sudijska ekipa, na čelu sa glavnim arbitrom Ovidiuom Hateganom.

Odmah zatim, postalo je jasno šta se dogodilo i da je pomoćnik dobacio glavnom pred svima "Isključi crnca", koristeći reč "Negro". To su na klupi Bašakšehira primetili i otišli, a poznati napadač Demba Ba je odmah objasnio šta je problem.

Sudija se branio objašnjenjem da se tako govori u rumunskom jeziku, ali jasno je da nije mogao da se izvuče.

Dok se na drugim stadionima igralo i dok je Juventus razbijao Barselonu na početku derbija večeri, na "Parku prinčeva" je bilo potpuno tiho.

Fudbalerima Pari Sen Žermena tri boda u ovom meču garantuju prvu poziciju u grupi, dok Bašakšehir nema šanse da prođe iz grupe. Meč je za turskog prvaka bio stvar prestiža, ali je pitanje da li će uopšte biti odigran.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.