Ne priznaju

ŠPANIJA NEĆE DA IGRA PROTIV ''KOSOVA'' - PODRŽAVA SRBIJU: Nastavlja se lakrdija koju je napravila UEFA!

Autor Dušan Ninković

Ukoliko ne budu hteli na teren, kvalifikacije gube smisao.

Izvor: RTS / Printscreen

Žreb je hteo, ali pravila nisu dala, da nepriznata država Kosovo završi u grupi A u kvalifikacijama za naredni Mundijal. Umesto toga, južna srpska pokrajina je prebačena u grupu B, gde je većina protivnika uopšte ne priznaje.

Španija, Grčka i Gruzija smatraju da Kosovo nije država, dok su u toj grupi i Šveđani, koji priznaju takozvano Kosovo. Problemi oko toga bi tek mogli da nastanu, ako Španci ne budu hteli da igraju!

Prethodnih dana mediji u Španiji podsećaju da njihova država ne priznaje Kosovo kao samostalnu državu, kao i da nikada nije igrala zvanični meč protiv tog tima. Moguće je da i neće, ali to ne tvrde toliko smelo kao Nemci.

Jedan nemački portal ističe da Španci, zbog problema koje imaju sa Katalonijom, ne žele da izlaze na teren protiv ''reprezentacije Kosova''!

''Za razliku od vlasti u Grčkoj i Gruzini, Španci ne dozvoljavaju svojoj reprezentaciji da nastupi protiv Kosova. Zabrana je na snazi zbog brojnih paralela sa Katalonijom i njenim zahtevima za nezavisnost. Španija je već dugo na strani Srbije, koja je svojevremeno ratovala na Kosovu'', navodi se na nemačkom sajtu sport1.de.

Ukoliko se mečevi Španija - Kosovo ne odigraju, sigurno će biti kazni za fudbalsku reprezentaciju Španije. Pitanje je kakva će ona biti, ali i da li će njihov primer slediti Grčka i Gruzija.

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posetite Mondo Pređi na sajt

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.