Novi pogled

PREOKRET U PARIZU - I SUDIJE SU BILE ŽRTVE RASIZMA: ''Kod nas su Rumuni CIGANI''!

Autor Dušan Ninković

Izgleda da je bilo uvreda na sve strane u ovom meču...

Izvor: Twitter/Emishor/printscreen

Priča oko rasizma na duelu PSŽ-a i Bašakšehira ne samo da se nije smirila dan kasnije, nego iz sata u sat dobijamo nove detalje. Sada su se pojavile žrtve i na drugoj strani!

Poznati rumunski novinar Emanuel Rosu, verovatno najbolji prozor u fudlbaski svet te države, prenosi informacije sa druge strane. Rumunske sudije koje su sinoć bile u centru pažnje tvrde da su i oni bili na meti rasističkog napada, odnosno da im je rečeno da su cigani.

Za početak, da se otkloni jedna sitnica od sinoć. Iako je ranije rečeno da je uvreda prema tamnoputom članu stručnog štaba tima iz Istanbula stigla od četvrtog sudije, Sebastijana Kolteskua, izgleda da je u pitanju bio pomoćnik.

Kako navodi ovaj novinar, pomoćni sudija je upotrebio sportu reč, a klupa Bašakšehira je to čula preko komunikacije koju četvrti sudija ima sa ostalim arbitrima. Ipak, ima i dodatak ovoj priči.

Linijski sudija je reagovao na to što ga je klupa vređala, govoreći mu da je cigan! Po njegovim rečima, to je trajalo u kontinuitetu, od drugog minuta utakmice!

Ova informacija dovodi u pitanje sve do sada poznate detalje, a Emanuel na svom tviter profilu prilaže i snimak. Iako je prvobitno smatrao da je Mehmet Topal izjavio ''U mojoj zemlji su Rumuni cigani'', kasnije se ispravio, tvrdeći da su to reči nekog sa klupi, čiji glas se čuje u pozadini.

Meč između timova iz Pariza i Istanbula će biti nastavljen danas, a sudije su skinute sa dužnosti. Verovatno ih čeka i neka veća kazna, ukoliko im ne uspe pokušaj da dokažu da su žrtve u ovom slučaju.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.