NA TRI BODA!

IGRAĆEMO KAO DA JE ZA PROLAZ: Stanković hoće pobedu, podsetio na Dinamo Kijev - Lacio!

Autor Milutin Vujičić

"Potrebno je da se nastavi rast Zvezde u globalnom i svakom drugom smislu".

Izvor: Zvezda TV/screenshot

Crvena zvezda i Liberec, za kraj grupne faze Lige Evrope. Malo ko je od navijača crveno-belih mislio da će uoči poslednjeg kola biti potpuno bezbrižan, ali su izabranici trenera Dejana Stankovića već obezbedili nokaut fazu osvajanjem deset bodova u pet kola.

Sada je vreme za opušteniji meč, bez rezultatskog pritiska, pa će Zvezda u toku večeri otputovati u Liberec gde je pobeda zanima zbog finansija i koeficijenta.

Ipak, Dejan Stanković ne želi tako da gleda na meč. Očekuje da u četvrtak od 21 čas (Arena Sport) svi igrači istrče maksimalno motivisani, odnosno da ne razmišljaju o značaju meča - pošto je svaki važan kada igra Crvena zvezda.

"Iz mnogo uglova je utakmica bitna. Potrebno je da se nastavi rast Zvezde u globalnom i svakom drugom smislu. Tu su i brojevi, a mi ulazimo kao da nam treba da prođemo utakmicu. To ćete videti po formaciji i pristupu i svemu", naveo je Dejan Stanković koji je od dolaska na "Marakanu" poznat kao trener koji od svojih igrača traži mnogo.

"Ući ćemo u meč kao da nam od tri boda zavisi prolaz dalje", naglasio je on.

I dok će mnogi navijači razmišljati o žrebu koji Zvezdu može da spoji i sa Mančester junajtedu, o čemu je takođe govorio Stanković na konferenciji za medije, trener crveno-belih podsetio je na meč bez takmičarskog značaja koji je i sam igrao.

"Imao sam prilike da igram utakmice koje nisu bile rezultatski bitne, ali sam pristup je bio na nivou. Dinamo Kijev - Lacio, sećam se 90 hiljada ljudi, njima treba za prolaz, nama nije trebalo ništa, ali sa šarenim sastavom smo dobili 1:0. Njima u napadu igrali Ševčenko i Rebrov. Bitna je tvoja glava, nije bitno da li je prijateljska ili Liga šampiona, ti moraš da ostaviš sve na terenu", prisetio se "Mister" koji takav mentalitet zahteva i od svojih igrača.

Izvor: MN Press

Dobra vest je da su svi sem Aleksandra Kataija spremni za utakmicu, ali je Stanković poručio da Rodić i Ivanić nisu spremni za svih 90 minuta.

"Meni je drago što sam na slatkim mukama, ništa ne rizikujemo vratilo se dosta momaka, samo je Katai trenutno van tima i on će se što pre vratiti. Nemam dilemu, sastav već znam znam, spremali smo juče i danas ćemo poraditi na sitnicama", zaključio je trener Zvezde.

Prvobitno je bilo planirano da ekipa otputuje u četvrtak u Liberec, ali zbog korona protokola crveno-beli će već večeras biti u Češkoj.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.